Hajduk i Adidas najavili su početak saradnje

Hrvatski fudbalski klub Hajduk Split i globalni sportski i lifestyle brend Adidas službeno su potvrdili saradnju. Na Glavnoj skupštini Hajduka održanoj na Poljudu, članica Uprave kluba Marinka Akrap najavila je da će u novoj sezoni 2024./2025. , Hajduk ulazi s novim tehničkim sponzorom i partnerom Adidasom, objavio je klub.

Fudbaleri Hajduka će prvi put u novim dresovima izaći na teren uoči prijateljske utakmice tokom ljetnih priprema i tako se pridružiti elitnoj grupi svjetskih i evropskih fudbalskih klubova, među kojima su Real Madrid, Manchester United, Arsenal, Bayern, Juventus , Roma, Benfica, Dinamo i mnogi drugi. Nova Adidas kolekcija za Hajduk biće predstavljena javnosti sa početkom priprema, a potom dostupna u svim Hajdukovim fan shopovima i na web shopu.

“Partnerstvo s Adidasom omogućava nam novi pristup u našoj tržišnoj strategiji te dodatno osnaživanje veza s velikom bazom navijača u Hrvatskoj te širom svijeta”, izjavila je Akrap. Partnerstvo će omogućiti Hajduku da koristi najmoderniju sportsku opremu te dodatno unaprijedi svoj imidž i poziciju na domaćoj i međunarodnoj sceni, navodi se u zajedničkom sapštenju.

“Izuzetna nam je čast što klubu možemo pružiti dugu tradiciju moderne i kvalitetne opreme kakvu zaslužuje. Prilikom dizajniranja nove opreme imali smo na umu Hajdukovo nasljeđe i nadamo se da će i igrači i navijači biti zadovoljni Posebno smo ponosni na filozofiju kojom Adidas godinama vodi kreiranje sportske opreme, a to je da kroz dizajn i inovacije želimo kreirati opremu koja će omogućiti što bolji nastup sportista“, rekla je Petra Franić, šef komunikacija brendova i odnosa s javnošću za Hrvatsku, Sloveniju i Srbiju u Adidasu.

Podijeli ovaj članak