Pjervitorio Farabi: Milion putnika mjesečno ljeti, dobrodošli svi iz Crne Gore, autoputem Thumane-Kashar direktan pristup Aerodromu Tirana

Autoput Thumane-Kashar daće direktniji pristup aerodromu i putnicima iz Crne Gore
  • Radovi na novom dijelu autoputa Thumane-Kashar daće direktan pristup aerodromu za sav saobraćaj sa sjevera (uključujući i Crnu Goru).

-Do kraja godine Međunarodni aerodrom u Tirani biti vrlo blizu rekorda Zapadnog Balkana od 10 miliona prevezenih putnika godišnje. Samo u maju 2024. godine prebacili smo brojku od 900 hiljada putnika u jednom mjesecu i očekujemo da ćemo dostići jedan (1) milion putnika mjesečno kasnije ovog ljeta – kazao je za Bankar Pjervitorio Farabi (Piervittorio Farabbi) glavni operativni direktor (COO) i odgovorni menadžer Međunarodnog aerodrome u Tirani (TIA).

On ocjenjuje da je jasno kako je dolazni saobraćaj usmjeren ka Crnoj Gori (primjera radi, čarter letovi), jasan pokazatelj „da Aerodrom Tirana, zahvaljujući svojoj širokoj mreži ruta, može služiti različitim namjenama – posjetu prijateljima ili rodbini, rekreaciji, poslovno, i za naše susjedne zemlje“.

Farabi je naveo kako su srećni što mogu dočekati sve crnogorske putnike koji izaberu TIA za svoje putovanje.

On je podsjetio da radovi brzo napreduju na novom dijelu auto-puta Thumane-Kashar, koji će obezbijediti direktan pristup tiranskom aerodromu za sav saobraćaj koji dolazi sa sjevera (uključujući Kosovo i Crnu Goru).

Aerodrom u Tirani

Podsjetimo, Pjervitorio Farabi je u martu za Bankar kazao kako je prošle godine preko ovog Aerodroma letjelo 53 hiljade crnogorskih putnika, a samo za prva dva mjeseca 2024. godine njih 20 hiljada.

-On tada (dakle od marta), sa aerodroma u Tirani su pokrenute ili će uskoro pokrenute nekoliko novih direktnih ruta, uključujući Madrid (Španija) sa Iberijom, Rigu (Latvija) sa Air Baltic, Zagreb (Hrvatska) sa Croatia Airlines, Amsterdam (Holandija) sa Transavijom, Muskat (Oman) sa Salam Air, Izmir (Turska) sa Sun Express i Antaliju (Turska) sa Pegasusom – nabraja Farabi.

(Bankar.me)

Podijeli ovaj članak