Novi Apple Ipad Pro je najtanji njihov proizvod ikada

Apple Inc. je predstavio novi iPad Pro, usredsređen na vještačku inteligenciju, kao i veći iPad Air, s ciljem osvježavanja linije tableta koja u posljednje dvije godine stagnira.

iPada, čime je Apple zadržao tržišni udeo od 32 odsto. Međutim, prodaja u broju jedinica opala je za devet odsto u poređenju sa prošlom godinom.

Samsung Electronics Co. zauzima drugo mesto sa udelom od 22 odsto, dok su Huawei Technologies Co., Lenovo Group Ltd. i Xiaomi Corp. u prvih pet po prodaji.

Pored novog hardvera, Apple je ažurirao Final Cut Pro i Logic Pro za iPad, i predstavio novu aplikaciju pod nazivom “Final Cut Camera” koja omogućava iPhoneu i iPadu dodatne uglove kamere tokom snimanja videa. Oba nova modela, iPad Pro i iPad Air, imaju mogučnost pomjeranja kamere na horizontalnu stranu, što je odgovor kompanije na česte zahtjeve korisnika.

Apple pokušava da izvuče više prihoda iz linije iPad uređaja lansiranjem dva premijum dodatka. Nova “Magic Keyboard” tastatura od 299 dolara i 349 dolara, to jest iPad futrola sa ugrađenim trackpadom i tastaturom, sada je napravljena od izdržljivijeg aluminijumskog materijala i čini iPad sličnijim laptopu. Drugo, nova Apple Pencil Pro olovka od 129 dolara pruža dodatne mogućnosti za umjetnike.

Kompanija nije ažurirala iPad mini uređaj, ali planira promene na tom proizvodu već krajem ove godine, izvještava Bloomberg News. Pored poboljšanih specifikacija, iPad ima i veću cijenu. Model od 11 inča sada košta od 999 dolara, u poređenju sa prethodnim modelom koji je koštao 799 dolara. Model od 13 inča košta 1.299 dolara i više, što predstavlja povećanje u odnosu na početnu cijenu od 1.099 dolara. To čini ovaj iPad najskupljim tabletom kompanije Apple do sada.

Svi novi iPad uređaji će biti dostupni za prodaju sljedeće nedjelje, a mogu se naručiti od utorka. Kompanija je takođe snizila cijenu iPad uređaja desete generacije na 349 dolara i prekinula sa prodajom modela devete generacije od 329 dolara. Forbes

(Forbes/Capital.ba)

TAGOVI: ,
Podijeli ovaj članak