Mađari žele da ulažu i u bankarski sektor u BiH

Novi vlasnici Fabrike cementa Lukavac najavili su moguća ulaganja u oblasti poljoprivrede, hotelijerstva i bankarskog sektora u Bosni i Hercegovini.

– Zainteresovani smo da izađemo sa tržišta Mađarske i zato tražimo nova tržišta. Fabrika u Lukavcu je jedna uspješna kompanija, ne samo u BiH nego i šire u regionu. Zbog toga je došlo do ulaganja u nju, kazao je u razgovoru za Klix generalni menadžer kompanije Talentis International Construction Investments Tamaš Nemeth.

On je istakao i da grupacija ima u planu da ulaže i u druge oblasti izuzev građevinske.

– Kontinuirano tražimo nove mogućnosti, što se tiče naših planova smatramo da je cement nešto što značajno igra ulogu na građevinskom tržištu tako da ćemo gledati da tu proširimo naša partnerstva. Takođe, postoji mogućnost i za ulaganja u oblasti poljoprivrede, hotelijerstva, a nije isključen ni bankarski sektor, istakao je Nemeth.

Podsjećamo, krajem prošle godine Talentis International Construction Investments Kft. preuzeo je Lukavac Cement od austrijske kompanije Asamer Baustoffe AG. Inače,Talentis Group je dio mađarske grupe Mészáros, u vlasništvu jednog od najbogatijih Mađara Lőrinca Mészárosa.

Podijeli ovaj članak