Abazović sa Asadovim: Dogovoreno formiranje međuvladine komisije za ekonomiju

Dodajte komentar

Predsjednik Vlade Crne Gore u tehničkom mandatu Dritan Abazović saopštio je da je tokom današnjeg susreta sa premijerom Azerbejdžana Alijem Asadovim dogovoreno formiranje međunarodne komisije za ekonomiju, koja će, kako je kazao, uskoro početi sa radom.

Asadov je, kako je saopšteno, na početku razgovora iskoristio priliku da Abazoviću poželi dobrodošlicu i čestita Dan državnosti 13. jul Crne Gore.

Na sastanku je konstatovano da dvije države u prethodnih nekoliko godina imaju intenzivan politički dijalog i da u narednom periodu treba da ga prati još snažnija saradnja u oblasti ekonomije, turizma i energetike, ali i zbližavanje dvije biznis zajednice, jedan je od zaključaka sastanka.

Iz kabineta navode da su Abazović i Asadov tokom sastanka dogovorili formiranje međuvladine komisije za ekonomiju koja će uskoro početi sa radom, a koju će čini predstavnici Vlada Crne Gore i Azerbejdžana.

Premijer je iskazao zadovoljstvo jer je najveća strana azerbejdžanska investicija izvan energetike upravo u Crnoj Gori i dodao da treba “razmisliti o drugim sličnim projektima koji bi se mogli realizovati u našoj državi”.

“Pozdravljeno je uvećanje broja letova na sedmičnom nivou i ukazano na potrebu uvođenja direktnih avio linija koja bi dodatno zbližila dvije prijateljske države”, naveli su iz kabineta.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *