Gorivo u Crnoj Gori i dalje najjeftinije u regionu

Dodajte komentar

Cijene goriva u Crnoj Gori trenutno su među najpovoljnijim u regionu, pa čak i u odnosu na većinu zemalja Evrope, pokazuju podaci resornog Ministarstva kapitalnih investicija.

Prema podacima iz novog Biltena Ministarstva kapitalnih investicija o cijenama naftnih derivata, u odnosu na litar eurosupera 95 koji u Crnoj Gori košta 1,65 eura, mnoge zemlje istočne Evrope slično naplaćuju taj naftni derivat. U Sloveniji se on i dalje naplaćuje 1,56 eura za litar.

U Bosni i Hercegovini njegova cijena sada za litar je 1,66 eura, a u Srbiji 1,69 eura.

U Sjevernoj Makedoniji se litar eurosupera 95 može kupiti za 1,82 eura, u Hrvatskoj za 1,83 eura, a u Albaniji za čak 2,03 eura.

Litar eurosupera 95 prošle sedmice je bio u je najjeftiniji na Malti 1,34 euro, dok najskuplji kupuju Finci i košta 2,56 eura.

Kada je riječ o eurodizelu, litar u Crnoj Gori košta 1,58 eura. U Srbiji se može kupiti za 1,78 eura, u Hrvatskoj za 1,84 eura, a u Albaniji za čak 2,17 eura. U Sloveniji je cijena i dalje 1,67 eura za litar, u Bosni i Hercegovini cijena je jedan cent veća, a u Sjevernoj Makedoniji je 1,76 eura.

Trenutno najniža cijena litra eurodizela u Evropi je na Malti – 1,21 euro. Najskuplji dizel u kontinuitetu plaćaju građani Švedske i on je dostigao cijenu od 2,49 eura.

Bankar.me

TAGOVI: ,
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *