NTO: Dobar buking, najviše interesovanja iz Velike Britanije

Dodajte komentar

Nakon agresije Rusije u Ukrajini, uzimajući u obzir da su ta dva tržišta bila značajna za našu destinaciju, Nacionalna turistička organizacija je odlučila da promoviše naš turizam na drugim tzržištima. Iz NTO su Pobjedi kazali da su zadovoljni bukingom.

Tržišta

– Rezervacije su već od ovog mjeseca na visokom nivou i očekujemo organizovane grupe turista iz Poljske, Velike Britanije, Luksemburga, Mađarske i Franscuske. Buking sa skandinavskog tržišta je takođe uspješniji u odnosu na prethodne dvije godine – rekli su iz NTO.

Prema podacima turoperatera očekuje se znatno više turista iz Luksemburga, što potvrđuju podaci da u martu buking za Crnu Goru prevazilazi ukupan buking za prošlu godinu.

– Posebno ohrabruje interesovanje turista iz Izraela. U nekim hotelima oni čine 70 odsto ukupnog bukinga. Ukidanjem viznog režima i otvaranjem letova iz Kazahstana očekujemo da će ovo tržište biti aktuelno i tokom predstojeće sezone. Uvođenjem sezonske avio-linije Rijad – Tivat otvaramo se za tržište Saudijske Arabije – ističu iz NTO.

Turoperatori, po njihovim riječima, potvrđuju jaku tražnju za putovanjima i predviđaju znatno bolju sezonu u odnosu na prethodnu godinu te, kako tvrde, Crna Gora ima veliki potencijal da se pozicionira kao poželjna turistička destinacija.

– Tradicionalno, ovu sezonu će obilježiti i značajan broj gostiju sa tržišta regiona, iz Srbije, BIH, Albanije i Kosova, kojima smo već godinama jedna od omiljenih destinacija za odmor – kazali su iz NTO.

Naveli su da su tokom oktobra i novembra učestovali na sajmovima u Parizu i Londonu i predstavili našu kongresnu ponudu na specijalizovanom sajmu u Barseloni. Samo u periodu novembar – decembar prethodne godine Crnu Goru su posjetili turoperatori iz Turske, Mađarske, Albanije, Slovenije i Francuske, a u februaru su organizovali i promociju za 50 predstavnika turoperatora i medija iz Ujedinjenih Arapskih Emirata u okviru Svjetske izložbe EXPO.

Sajmovi

– NTO je učestvovala na međunarodnom sajmu turizma IFT od 24. do 27. marta u Beogradu, kao i na sajmu turizma u Češkoj kada smo organizovali B2B radionicu kojoj je prisustvovalo oko 30 turoperatora sa ovog tržišta – kazali su iz NTO dodajući da su učestvovali i na turističkoj berzi u Velikoj Britaniji kao i na tržištu Izraela. Čekuje ih sajam u Frankfurtu, a planirano je predstavljanje gastro ponude na festivalu National Geographic Food Festival u Londonu, kao i studijske posjete turoperatora iz Velike Britanije i Skandinavije.

NTO najavljuje roadshow kampanju u svim većim gradovima regiona, u saradnji sa lokalnim turističkim organizacijama, a uporedo realizuju i influenser kampanju.

Dobre najave iz Luksemburga

Dobre najave, kako tvrde iz NTO, imamo i iz Luksemburga. Podaci Lukser tursa, jednog od najznačajnijih turoperatora na ovom tržištu, pokazuju da buking za Crnu Goru do polovine marta 2022. već prevazilazi ukupan buking za 2021. godinu.

– Ovo je izuzetno ohrabrenje za NTO i turističku privredu Crne Gore da intenziviraju aktivnosti na ovom tržištu i s tim u vezi u kratkom roku biće realizovana i posjeta medija iz Luksemburga kao i predstavnika Lukser tursa Crnoj Gori u organizaciji Nacionalne turističke organizacije Crne Gore i Luksera, a tom prilikom planiramo i organizaciju poslovne radionice za turističku privredu – najavili su iz NTO.

(Pobjeda)

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *