Ovo su bonusi na Wall Streetu

Dodajte komentar

Prosječan bonus na Wall Streetu skočio je 20 odsto prošle godine na najviši nivo od 2006. godine, objavila je revizorska institucija države Njujork.

Prosječna isplata trgovcima hartija od vrijednosti u Njujorku 2021. godine iznosila je 257.500 dolara, što je rezultat pojačan rekordnim nivoima sklapanja poslova i trgovanja kojima su velike banke upravljale dok su globalna tržišta akcija skočila na vrhunske vrijednosti svih vremena.

„Brojke su iskočile… i veće su od predviđenih“, rekao je državni revizor Tomas Dinapoli, nazvavši to „dobrodošlim vijestima“, objavio je Reuters.

Wall Street je doprinio sa oko 18 odsto svih poreza prikupljenih u Njujorku za 2021. godinu i trebalo bi da pomogne ovoj američkoj državi da pobijedi svoja očekivanja u pogledu prihoda od poreza na dohodak, navodi se u izvještaju.

„Imamo rok za budžet za državu do 1. aprila i ovo je dobrodošla vijest. To daje malo više prostora za disanje“, rekao je Dinapoli.

Očekuje se da će veliki broj faktora, uključujući inflaciju, tekući oporavak i ekonomske posljedice ruske invazije na Ukrajinu, uticati na berzanske bonuse ove godine. Procjene grada Njujorka i države trenutno predviđaju da će paketi stimulativnih kompenzacija za radnike u industriji hartija od vrijednosti 2022. godine pasti u prosjeku za 16 odsto.

Međutim, 2021. godine, ukupan fond bonusa porastao je za 21 odsto na 45 milijardi dolara tokom tradicionalne sezone bonusa od decembra do marta, u poređenju sa 37,1 milijardu dolara u 2020. godine, navodi se u izvještaju.

Industrija hartija od vrijednosti čini jednu petinu plata u privatnom sektoru u Njujorku, uprkos tome što čini samo pet odsto zaposlenih u privatnom sektoru.

Broj poslova u firmama sa Wall Streeta ostao je relativno isti na oko 180.000, uz blagi pad od oko 600 radnih mjesta, navodi se u izvještaju.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *