Turkish Airlines razmatra uvođenje četiri sedmične linije do Tivta

Dodajte komentar

Turkish Airlines će u nadolazećoj ljetnoj sezoni povećati svoje operacije diljem bivše Jugoslavije s planovima da sve glavne gradove u regiji opsluži s najmanje dva dnevna leta, dok će usluge za odabrana odredišta premašiti nivoe prije pandemije.

Nadalje, avioprijevoznik sljedećeg ljeta razmatra dodavanje svoje devete tačke u bivšoj Jugoslaviji.

Počevši od 27. marta, Turkish Airlines planira letjeti u Beograd i Sarajevo tri puta dnevno, svako jutro, poslijepodne i naveče. Kao rezultat toga, kompanija će dodati dodatnih sedam sedmičnih rotacija srpskoj prestonici i vratiti svoje frekvencije prije pandemije u Sarajevo. Osim toga, njegova niskocjenovna jedinica AnadoluJet održavaće dva sedmična leta iz Ankare za Beograd, tri sedmične linije od istanbulskog aerodroma Sabiha Gocken do glavnog grada Bosne i Hercegovine, kao i do jedne dnevne rotacije iz Antalye za Sarajevo, koja će se nastaviti 4. maja. U ovom trenutku, AnadoluJet ne planira da nastavi svoje redovne sezonske letove iz Bodruma za Sarajevo, koji su održavani prošlog ljeta.

Turkish Airlines imat će dva dnevna leta iz Istanbula za Prištinu, Skoplje, Zagreb i Ljubljanu. Osim toga, AnadoluJet će od 1. aprila obnoviti tri sedmične rotacije između zračne luke Sabiha Gocken i Prištine, dok će se dvije nedjeljne linije iz Bodruma vratiti 15. juna. U međuvremenu, niskocjenovna jedinica obnovit će letove iz Antalye za Skoplje na početku sezone , 28. marta, a tokom ljeta izvoditi deset sedmičnih rotacija između dva grada. S druge strane, letovi iz Bodruma za Skoplje nisu zakazani, za razliku od prošlog ljeta.

Turkish Airlines obavljaće jedanaest sedmičnih letova iz svog čvorišta do Dubrovnika, dok avioprevoznik razmatra i uvođenje četiri sedmične linije do Tivta, gdje bi se direktno takmičio  s prevonznikom Air Montenegro, koji održava liniju na sezonskoj ljetnoj bazi.

Sa svoje strane, turski prevoznik je saopštio:- Turkish Airlines trenutno leti u sve glavne gradove u regionu kao što su Beograd, Sarajevo, Podgorica i Ljubljana. Prije nego što se odlučimo za uvođenje nove rute ili povećanje frekvencija unutar naše ​​mreže, naš tim stručnjaka sprovodi niz studija fokusirajući se na različite aspekte i uzimajući u obzir performanse naših postojećih destinacija, što također ima odlučujuću ulogu u širenju naše mreže. Uz to, važno je voditi računa o raznim promjenama na tržištu i imati inicijativu, izvještava EX-YU Aviation.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *