Accor otvara prvi Mövenpick hotel u Crnoj Gori

Dodajte komentar

Accor, vodeća svjetska grupa u sektoru hotelijerstva i ugostiteljstva potpisala je ugovor o franšizi s kompanijom Briv Construction za otvaranje prvog Mövenpick hotela u Crnoj Gori.

Kako je saopšteno iz Accor-a, postojeći istorijski hotel Teuta u Risnu proći će kroz rekonstrukciju da bi dobrodošlicu poželio prvim gostima pod Mövenpick brendom na jesen 2023. godine.

Accor nastavlja širiti svoj portfolio u Crnoj Gori i Jugoistočnoj Europi. Zahvaljujući partnerstvu s Briv Constructionom, jednom od najuglednijih građevinskih kompanija u regionu, grupa će predstaviti još jedan premium brend u primorskom regionu Crne Gore. Mövenpick Risan Teuta Resort će uz privatnu plažu i zatvoreni bazen nuditi 175 elegantnih i udobnih soba, restorane, bar, konferencijski prostor te spa centar sa širokim sadržajem.

S velikim zadovoljstvom predstavljamo Mövenpick brend u Bokokotorskom zalivu – pravom skrivenom dragulju Crne Gore. Kao luksuzno odredište za odmor, smješteno u zaštićenom UNESCO-vom području, Mövenpick Risan Teuta pozvaće goste da se opuste i uživaju u autentičnom iskustvu, u savršenom bijegu na obali. Hoteli iz Accor lanca su poznati po tome što nude nezaboravno iskustvo putovanja i radujemo se srdačnoj dobrodošlici gostima koji će posjetiti Risan – naglašava Dilek Sezer, direktor razvoja za jugoistočnu Europu.

Hotel na području UNESCO-ove baštine

Izgrađen 1978. godine, Hotel Teuta predstavlja poznati jugoslovenski brutalistički stil, smješten je u Risnu, “biseru u kruni” bivše Jugoslavije. Dio je UNESCO-ve kulturne baštine i kao takav je kulturološki zaštićen i veoma važan za Crnu Goru i njenu bogatu istoriju i tradiciju.

Vlasnik hotela je kompanija Briv Construction, poznata po realizaciji najzahtjevnijih projekata u Crnoj Gori i Jadranskoj regiji.

Hotel Teuta je pravi dragulj crnogorske obale i godinama je dio bogate istorije zemlje. Željeli smo obnoviti njegov sjaj i slavu, uz znatna ulaganja i uz nivo visoke usluge koju zaslužuje. Od početka saradnje Accor grupa je bila u prvom planu zbog svoje globalne prisutnosti, raznolikosti i relevantnosti svojih brendova te snažnog i brojnog lojalnog programa. Takvo ulaganje daje kompaniji Briv Construction priliku da uzvrati zajednici i ostavi nasljeđe crnogorskom turizmu i generacijama koje dolaze – istakao je Vladimir Mračević, izvršni direktor kompanije Briv Construction.

Novi Mövenpick hotel nalazi se na najmirnijem dijelu slikovitog Bokokotorskog zaliva. Zahvaljujući tome, idealan je za putnike koji traže odmor i mir, ali i za one koji žele istražiti istoriju i kulturu obližnjeg grada Kotora ili Herceg Novog ili pak uživati u aktivnom odmoru penjući se po okolnim planinama. Takođe, hotel se nalazi u blizini aerodroma u Tivtu i Dubrovniku, ugošćujući domaće i strane goste.

Društvo Mövenpick osnovano je 1973. u Švajcarskoj te upravlja rastućim portfeljem s više od 90 hotela u 25 zemalja. Društvo Mövenpick Hotels & Resorts poznato je širom svijeta po stvaranju trajnih uspomena jer uobičajene stvari radi na neuobičajen način. Hoteli s pet zvjezdica smješteni su u gradskim sredinama i vrhunskim odmaralištima i svojim gostima pružaju vrhunsko iskustvo opuštanja. Društvo Mövenpick zna da mali gestovi čine veliku razliku. Bilo da se radi o uživanju u čokoladi svakog popodneva, prilagođenoj tehnologiji spavanja koja osigurava odmor tokom noći ili posebno osmišljenim zabavnim i zdravim jelovnicima za djecu, društvo Mövenpick stvara prijateljsko i ugodno okruženje. Brend je takođe poznat po svojoj predanosti zaštiti životne sredine i predlaganju rješenja koja promovišu ekologiju. Međunarodni sertifikacijski program Green Globe prepoznao je društvo Mövenpick kao globalnog lidera u održivosti ugostiteljstva.

U sjevernoj Europi, koja trenutno obuhvata 31 državu (uključujući Njemačku, Austriju, Švajcarsku, zemlje Beneluksa, Ujedinjenu Kraljevinu, istočnu Evropu i Rusiju), društvo Mövenpick u ovom trenutku sprovodi ukupno 12 projekata. Brend smatra da Njemačka, zemlje Beneluksa i istočna Evropa imaju posebno snažan potencijal. Društvo u Istočnoj Evropi nastavlja bilježiti snažan razvoj s naglaskom na proširenje odmarališta usljed procvata tržišta slobodnog vremena.

Foto: Vladimir Gugl, Studio Gugl

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *