Podignuta optužnica protiv privremene upravnice Atlas banke

Dodajte komentar

Podignuta je optužnica protiv privremene upravnice Atlas banke Tanje Terić, koja se tereti da je zatvaranjem kredita jednim klijentima depozitima drugih umanjila depozit banke, kao i stečajnu masu za više od tri miliona eura – na štetu stečajnih povjerilaca.

Informaciju o tome da je privremena uprava Atlas banke zatvorila kredite klijenata depozitima drugih u iznosu od 21,8 miliona eura u javnosti je prvi put iznio bivši poslanik i ekonomista Aleksandar Damjanović.

Nakon toga, tužilaštvo je formiralo predmet o tom slučaju, koje u ovom slučaju ne tereti guvernera Centralne banke Crne Gore (CBCG) Radoja Žugića.

Optužnicu je podiglo Više državno tužilaštvo, a o njenoj zakonitosti odlučiće Viši sud.

“Optužnica je dostavljena Višem sudu na kontrolu”, kazala je “Vijestima” savjetnica za odnose sa javnošću Višeg suda u Podgorici Aida Muzurović.

Istraga u tom slučaju prethodno je prebačena s Specijalnog državnog tužilaštva na Više tužilaštvo.

U optužnici piše da je Terić, od 10. decembra 2018. godine do 25. januara sljedeće godine, nezakonito umanjila depozit banke za 3.134.894 eura.

Kao privremenoj upravnici, njoj su bila povjerena sva ovlašćenja organa banke, a tada su Dušku Kneževiću bile zabranjene sve isplate, izuzev plata, penzija i socijalnih davanja…

“Za vrijeme moratorijuma odobrila je da se iz depozita Investiciono-razvojnog fonda Crne Gore refinansiraju krediti drugih pravnih lica, kao i da se zatvore krediti fizičkih i pravnih lica iz depozita drugih pravnih ili fizičkih lica”, piše u tužilačkom aktu.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *