UniCredit banka u drugom kvartalu ostvarila pola milijarde eura dobiti

Dodajte komentar

Itlijanska bankarska grupacija UniCredit u prvoj polovini godine ostvarila je dobit od 0,5 milijardi eura, što je dvostruko manje nego u drugom kvartalu 2019. kada je dobit bila milijardu eura.

Prihodi su iznosili 4,2 milijarde eura, što je smanjenje za 4,8 odsto na kvartalnom i 7,7 odsto na godišnjem nivou, kao rezultat zaključavanja na glavnim tržištima.

“Prve znakove komercijalnog oporavka vidjeli smo potkraj drugog kvartala 2020. kada su se ekonomije počele otvarati širom većine naših osnovnih tržišta”, kazao je Jean Pierre Mustier, predsjednik Uprave UniCredit S.p.a. te naveo kako potvrđuje cilj od 3 do 3,5 milijardi eura temeljne neto dobiti za 2021. godinu.

Dodao je kako banka ima jaku likvidnost zahvaljujući uspješnom sprovođenju plana Transform 2019, što joj je omogućilo da nastavi podržavati klijente i zajednice širom Evrope tokom korona krize.

UniCredit je tokom drugog kvartala 2020. blisko sarađivala sa vladama svih zemalja u kojima posluje dajući garantovane zajmove i nudeći moratorije u iznosu većem od 41 milijarde eura.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *