Dva marketa kompanije Voli radiće subotom do ponoći, IDEA, Aroma i Conto kao i do sada

Dodajte komentar

Dva marketa kompanije Voli će u narednom periodu subotom raditi do ponoći, i to Super Voli u City kvartu i Naš diskont na Zabjelu, saopšteno je CdM-u iz ove kompanije. Iz Mercatora i Domaće trgovine poručuju da njihovi marketi neće mijenjati radno vrijeme.

Voli je ovu odluku donio u susret početku primjene zakona o neradnoj nedjelji u trgovinama.

“Imajući u vidu da smo htjeli da napravimo posebnu pogodnost za potrošače, odlučili smo da u naša dva najveća marketa organizujemo radno vrijeme do 24 časa, u početnom periodu prilagođavanja tržista novom zakonu. Objekti Super Voli (City kvart) i Naš diskont  u Podgorici će raditi produženo radno vrijeme, a radnici su organizovani u tri smjene, tako  da neće biti prekovremenog radnog angažovanja”, poručuju iz kompanije Voli.

Podsjećaju na to da su od početka podržali zakon o neradnim nedeljama.

“Žao nam je što inicijalna komunikacija nije bila jasna u smislu da se odnosila na dva marketa. Ostali će raditi u skladu sa redovnim radnim vremenom”, kazali su iz kompanije Voli za CdM, i tako objasnili prvobitnu informaciju koju je ova kompanija objavila na Facebooku, a gdje nije bilo naznačeno o kojim je marketima riječ.

Sa druge strane, iz kompanija Mercator-CG za CdM kažu da  neće mijenjati radno vrijeme svojih marketa.

“Kompanija Mercator-CG i IDEA prodavnice u narednom periodu neće vršiti izmjene u pogledu radnog vremena, te će IDEA prodavnice ostalim danima u sedmici raditi po ustaljenom radnom vremenu”, saopšteno je CdM-u iz ove kompanije.

Iz Domaće trrgovine CdM-u je saopšteno da u  Aroma marketima i Conto diskontima nije došlo do promjena u radnom vremenu.

“Subotom ćemo raditi  kao i do sada. Naravno, shodno Zakonu o unutrašnjoj trgovini nedjelja će biti neradni dan”, poručuju iz Domaće trgovine.

Prva neradna nedjelja je 20. oktobra. Zakon je usvojen 20. juna, a najveći crnogorski trgovački lanci podržavaju ovo zakonsko rješenje.

Zakonom je propisano da se trgovina na veliko i malo ne može obavljati nedjeljom i u dane državnih i drugih praznika određenim zakonom kojim se uređuju državni i drugi praznici.

Za nepoštovanje te obaveze, pored novčanih kazni, propisana je i upravna mjera kojom je definisano da će inspektor, ukoliko utvrdi da trgovac radi nedjeljom i u dane državnih ili drugih praznika, zatvoriti prodajni objekat ili drugo prodajno mjesto za vremenski period u kojem rad nije dozvoljen. Zakonom je predviđena kazna od 1.000 do 10.000 eura za kompaniju, a za odgovorno lice od 200 do 500 eura.

Izvor: CdM

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *