Zloković: Bijela će biti spremna za remont mega jahti, kredit od EBRD-a vjerovatno u septembru

Dodajte komentar

Evropska banka za rekonstrukciju i razvoj EBRD najavila je na svojoj internet stranici, da razmatra da sa 16 miliona eura podrži projekat remonta mega jahti u Bijeloj.

Predsjednik Odbora direktora brodogradiliša „Bijela“ Stanko Zloković,kazao je da su potpuno spremni za početak realizacije remonta mega jahti.

– Brodogradilište je sve završilo ono što je preuzelo kao obavezu i stvorilo sve uslove za početak realizacije projekta. Samo treba da se završe procedure dobijanja dokumentacije i to ide, kako mi se čini, u dobrom ritmu. I nakon toga može da se počne realizacija projekta, rekao je Zloković Portalu Analitika. Zajednički projekat remonta mega jahti, koji se odlaže gotovo tri godine, treba da realizuju Porto Montenegro i brodogradiliše u Bijeloj.

Evropska banka za rekonstrukciju i razvoj EBRD najavila je na svojoj internet stranici, da razmatra da sa 16 miliona eura podrži projekat remonta mega jahti.

-Predstavnici EBRD-a su boravili u brododogradilištu, kako bi se uvjerili u snagu projekta. Pored čelnika brodogradilišta, bankari EBRD-a su obavili razgovore i sa čelnicima lokalne samouprave Herceg Novog. Oni su od predsjednika OpštineDejana Mandića dobili uvjeravanja da je projekat prihvatljiv za lokalnu zajednicu, naveo je Zloković.

U brodogradilštu se nadaju da bi ugovor o kreditu mogao biti potpisan u septembru, a kada će se u Bijeloj početi remontovati mega jahte- zavisiće od kompanije Porto Montenegro koja se nalazi u većinskom vlasništvu kanadskog milijardera Pitera Manka.Prema preliminarnim podacima, vrijednost projekta, koji podrazumijeva uklanjanje štetnog otpada grita, nastalog nakon pjeskarenja brodova iz Jadranskog brodogradilišta, kao i izgradnju sistema za remont jahti, je 16 miliona eura.

Zajam će omogućiti uklanjanja opasnog otpada i unapređenja kapaciteta brodogradilišta, što je potrebno za unapređenje poslovanja i razvoja turizma, najvažnije privredne grane u Crnoj Gori – objašnjeno je iz EBRD.

portalanalitika.me

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *