Naslovne strane dnevnih novina za 2. mart – Najvažnije vijesti iz ekonomije

Dodajte komentar

Dan

Brkovića tužilo 46 radnika

U pljevaljski Osnovni sud, od početka ove godine, stiglo je 46 tužbi koje su predali radnici protiv Vektre ,Jakić, usled neredovnih isplata zarada. U Vektri “Jakić zarade kasne poslednjih godina, a kako smo saznali, zaposleni potražuju plate iz prošle godine. Riječ je o platama čija je ukupna vrijednost 70 hiljada eura. Većini radnika duguje se osam plata, ali suradnici tužili za četiri plate. Sudski postupci su u toku, a već je održano nekoliko ročišta.

Svi putevi vode ka Đukanovićima

Mreža za afirmaciju nevladinog sektora (MANS) podnijela je juče krivičnu prijavu protiv predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića i njegove sestre, advokata Ane Đukanović, kao i protiv više osobaumiješanih u privatizaciju Telekoma 2005. godine, zbog sumnje u zloupotrebu službenog položaja i primanje mita. Krivična prijava podnijeta je specijalnom tužiocu za suzbijanje organizovanog kriminala i korupcije…

Blokirano 17,8 hiljada kompanijapdficon

Na novom spisku blokiranih preduzeća Centralne banke nalazi se 110 kompanija više nego na prethodnom. Ukupan broj blokiranih preduzeća na kraju februara je 17,76 hiljada. Od ukupnog broja blokiranih preduzeća, 3,61 hiljada ih je na evidenciji CBCG, a ne nalaze se u CRPS-u.

Pobjeda

Mugoša: Poreski dug smanjen za 200 miliona

Direktor Poreske uprave Miomir M. Mugoša saopoštio je juče da su sproveli sveobuhvatne reforme i smanjili poreski dug za 200 miliona eura.On je na sastanku sa predstavnicima asocijacija poreskih obveznika kazao da je njihova saradnja uspješna i značajna. Sastanku su prisustvovali predstavnici Privredne komore, Unije poslodavaca, Montenegro biznis alijanse i Asocijacije menadžer.

Istražuju ko je prebacio milione i uzeo kamatu

Specijalno državno tužilaštvo saopštilo je da Atlas banka 63 miliona eura, za koje se sumnja da potiču iz izvršenja krivičnih djela, drži na računima više korespodentskih banaka u inostranstvu.Tvrde da te banke, Atlas banka i neka druga fizička i pravna lica nezakonito koriste taj novac i dobijaju kamate.Riječ je o 62.761.813 eura, za koja postoji osnovana sumnja da potiču od krivičnih djela stvaranje kriminalne organizacije, pranje novca i utaja poreza i doprinosa više fizičkih lica i pravnih lica, korisnika E-Commerc servisa u Atlas banci.

Nema kvoruma za koncesiju

Vanredna Skupština akcionara Luke Kotor, koja je bila zakazana zajuče, nije održana zbog nedostatka kvoruma.Ukupan broj akcija je 1.378.259, tako da kvorum za održavanje i odlučivanje na Skupštini čine akcionari koji posjeduju najmanje 689.130 akcija. Jučerašnjoj vanrednoj Skupštini akcionara prisustvovali su predstavnici i punomoćnici akcionara koji imaju ukupno 444.646 akcija, što je 32,26 odsto od ukupnog broja akcija, na osnovu čega je konstatovano da ne postoji kvorum za održavanje Skupštine

Dnevne novine

Spajanje CKB i Societe Generale neće uticati na stabilnost depozita

Eventualno spajanje Crnogorske komercijalne (CKB) i Societe Generale banke Montenegro, sistemski gledano, neće uticati na stabilnost depozita i smanjenje kreditne aktivnosti, smatra generalni sekretar Udruženja banaka (UBCG) Bratislav Pejaković.

Sprovedene reforme u naplati poreza

Poreska uprava (PU) je sprovela sveobuhvatne reforme, naročito u oblasti naplate prihoda i smanjenja dospjelog poreskog duga za skoro 200 miliona eura, saopštio je direktor Miomir M. Mugoša na sastanku sa predstavnicima asocijacija poreskih obveznika. On je kazao da je saradnja koju PU ima sa asocijacijama privrednika i strukovnih udruženja uspješna i značajna.

Budvanska rivijera traži sezonske radnike

Hotelska grupa Budvanska rivijera narednog četvrtka, 7. marta, u hotelu Mogren organizuje dan zapošljavanja, “Career Day, na kojem će predstavnici kompanije prezentovati otvorena radna mjesta i uslove konkursa, saopšteno je u toj hotelskoj grupaciji. “Career Day, kako su kazali u preduzeću, osmišljen je kao interaktivni događaj na kojem će poslodavci sa zainteresovanima razgovarati na licu mjesta.

Vijesti

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *