McDonald’s predstavlja MacCoin

Dodajte komentar

McDonald’s povodom svog 50. rođendana predstavlja MacCoin, prvu globalnu valutu zasnovanu na prehrambenom artiklu. MacCoin dolazi u limitiranom izdanju, inspirisan je kultnim Big Macom, a obožavaoci diljem svijeta po prvi će ga put moći vidjeti 2. avgusta.

Kovanice će moći dijeliti, skupljati i zamijeniti za besplatan Big Mac u McDonald’sovim restoranima u 50 zemalja koje učestvuju u proslavi 50. godišnjice Big Maca. Ljubitelji Big Maca iz cijelog svijeta MacCoin će moći osvojiti kroz nagradne igre u zemljama učesnicama, koje će, svaka na sebi jedinstven način, obilježiti dolazak MacCoina.

MacCoin nema novčanu vrijednost i može se iskoristiti samo za jedan besplatni Big Mac u restoranima McDonald’s koji učestvuju u obilježavanju 50. godišnjice tokom 2018. godine.

Napominju iz kompanije da je The Economist bio uveo Big Mac Index, ekonomski alat koji upoređuje kupovnu moć međunarodnih valuta koristeći cijenu Big Maca zemalja u kojima se prodaje. Stvaranje MacCoina podstaklo je upravo globalno povezivanje koje Big Mac omogućuje.

U više od 50 zemalja diljem svijeta bit će distribuirano više od 6,2 miliona  MacCoina. Dizajn novčića dolazi u pet jedinstvenih oblika, predstavljajući po jednu deceniju Big Maca. Svaki dizajn MacCoina povlači elemente iz određenog istorijskog razdoblja, referirajući se na umjetnost, muziku i pop kulturu na jednoj strani, dok druga strana kovanice slavi 50. godišnjice Big Maca.

TAGOVI: ,
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *