Peti oglas za prodaju Hladne valjaonice

Dodajte komentar

Stečajna uprava nikšićke Hladne valjaonice Tehnostil objavila je peti oglas za prodaju imovine fabrike javnim prikupljanjem ponuda za ukupno 2,7 miliona eura, a svi zainteresovani mogu se prijaviti do 28. jula.

Prodaja će se obaviti prikupljanjem pisanih ponuda koje treba da se dostave do 28. jula do 11 sati, kada će ih komisija za otvaranje ponuda i praćenje demontaže otvoriti i proglasiti najpovoljniju.

Pravo učešća imaju sve kompanije i pojedinci koji uz ponudu uplate i depozit koji iznosi deset odsto početne cijene. Prodaje se imovina koju čini oprema u ispravnom stanju, tri vrste krana i brusilica za skidanje korozije, po ukupnoj cijeni oko 6,53 hiljade eura, potrošni materijal za ukupno 8,9 hiljada eura, a oprema za 257,34 hiljade. Građevinsko zemljište i objekti opterećeni hipotekom prodaju se za ukupno 2,43 miliona eura.

Hladna valjaonica je najstariji i prvi privatizovani pogon Željezare kojeg je 2002. godine kupila rusko-švajcarska kompanija Tehnostil. Stečaj je u preduzeća uveden u junu prošle godine na zahtjevu radnika, kojima se duguje oko 1,3 miliona eura za zaostala primanja i stambene kredite.

Vlasnik Tehnostila je sredinom 2009. godine obustavio proizvodnju, a nakon nekoliko mjeseci u Suboticu odvezao i mašine vrijedne više od dva miliona eura.

Zaposleni u Tehnostilu su početkom 2010. godine počeli protest, koji je trajao dva i po mjeseca, od čega su 20 dana štrajkovali glađu. Ministarstvo ekonomije u Tehnostil uvelo je privremenu upravu, a državno tužilaštvo najavilo pokretanje krivičnog postupka protiv odgovornih u preduzeću, ali bez rezultata.

dan.co.me

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *