Dow Jones i S&P na novim rekordima

Dodajte komentar

Nakon što je Fed započeo dvodnevno zasijedanje akcije u Americi su zabilježile pozitivna kretanja. Investitori prognoziraju da neće doći do promjene kamatnih stopa na ovom sastanku, ali vjeruju da će Fed objaviti da će krenuti sa smanjivanjem svog portfolija vrijednog 4,5 biliona USD.

Pokazatelj Dow Jones je osvojio novi rekord na zatvaranju rastom od 0,2% na 22.370,8 poena, predvođen skokom akcija Verizon-a i American Express-a. Indeks S&P 500 je rastom od 0,1% takođe dostigao novu rekordnu vrijednost od 2.506,7 poena, a najveći skok su ostvarile akcije telekomunikacija i finansijskog sektora. Nasdaq je ojačao 0,1% okončavši trgovanje na nivou od 6.461,3 poena.

Ključni berzanski indeksi u Evropi su takođe porasli na jučerašnjem trgovanju. Britanski FTSE je ojačao 0,3% na 7.275,3 poena, dok je francuski CAC porastao 0,2% na 5.237 poena. Njemački DAX je ostao skoro nepromenjen na nivou od 12.561,8 poena, a lider tržišta bio je Deutsche Telekom nakon nove najave da bi njegova američka podružnica T-Mobile mogla preuzeti Sprint.

Tržište nafte je zabilježilo negativnu korekciju – WTI se spustio na 49,8 USD po barelu dok se Brentom trgovalo oko 55,4 USD po barelu.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *