Hrvatska će otpisati dugove građanima?

Dodajte komentar

Ministar finansija Hrvatske Zdravko Marić, rekao je na koji način Vlada namjerava da pomogne hiljadama blokiranih građana, a jedan od načina je i otpis duga.

Marić je istakao da treba preventivno reagovati, kako se ne bi nastavio rast broja blokiranih građana, te da treba promijeniti određene zakonske ili podzakonske akte.

“Danas imate situacije da je čovjek blokiran za 200 kuna i taj je dug narastao na 2.000 kuna. Razmišljamo i o promjeni zakona. Međutim, ostaje ipak pitanje prošlosti, a imamo preko 330.000 blokirani, ukupni dug je preko 42 milijarde kuna”, istakao je Marić.

On smatra da sada treba da se riješi problematika prošlosti.

“Najavili smo u programu Vlade da ćemo se baviti problematikom otpisa i otpusta dugova, naročito onih manje vrijednosti. Međutim, smatramo da ćemo time obuhvatiti veći broj ljudi, naročito onih koji su slabijeg socijalnog stanja. Međutim, to mora da bude i odgovoran pristup od strane Vlade, jer je pitanje kakvu poruku šaljete. Obveze i dugovi moraju da se završavaju, ali i recesija je učinila svoje te dobar dio ljudi nije ostao blokiran svojom nekakvom krivicom”, kazao je Marić za RTL.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *