Baranin platio 20 hiljada poreza za 52 stana

Dodajte komentar

Najveći porez na stanove u Baru od 20.433 eura lani je platio jedan građanin, rečeno je Pobjedi iz Skupštine opštine ovog lučkog grada ne navodeći ime, jer to zakon ne dozvoljava.

Nije eksplicitno rečeno da je ovaj naveći porez platio Baranin, vlasnik 52 stana koji je na drugom mjestu u Crnoj Gori po broju stanova. Ispred njega je Budvanin koji ima 63 stana i koji je za porez u prošloj godini, kako je Pobjeda već pisala, platio 22.360 eura.

Prosjek

– Najveći iznos poreza, za više stambenih jedinica, u vlasništvu jednog fizičkog lica, na teritoriji opštine Bar naplaćen je u iznosu 20.433 eura, saopštili su iz barske opštine.

U prosjeku ovaj Baranin je po stanu platio 393 eura poreza, a Budvanin sa 63 stana 355 eura godišnje.

Iz opštine su nam kazali da je građanin, vlasnik 52 stana, svoju dospjelu poresku obavezu u potpunosti izmirio. Kazali su i da on u vlasništvu ima uglavnom stanove manje kvadrature.

– Poreski obveznik za koga ste dobili podatke od Uprave za nekretnine Crne Gore ima na teritoriji opštine Bar razloženu stambenu jedinicu na male kvadrature od 14, 15, 16 i 18 kvadrata, ukupno 715 kvadratnih metara na jednoj parceli i još 330 kvadrata na istoj parceli sa drugim podbrojem – objasnili su iz Skupštine opštine Bar.

Podsjetili su da je svaki poreski obveznik, koji posjeduje imovinu, dužan da izmiri svoje dospjele poreske obaveze, koje se utvrđuju na osnovu kvadrature, zone, starosti, kvaliteta, tržišne vrijednosti i poreske stope.

Pobjeda

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *