Predstavnici Investiciono-razvojnog fonda održali obuku podgoričkim maturantima

Dodajte komentar

U okviru UNICEF-ove inicijative pod nazivom “Prilike”, Predstavnici Investiciono-razvojnog fonda su danas, u svojim poslovnim prostorijama, održali obuku maturantima Srednje ekonomske škole “Mirko Vešović” sa ciljem da im se pruži mogućnost sticanja jasnije slike o poslovanju IRF-a, o različitim profesijama kroz sektore, pa samim tim olakša i izbor budućeg zanimanja.

Znanje kao osnovni uslov ukupnog razvoja je jedna od vrijednosti u koje vjeruje IRF smatrajući da se na taj način omogućava razvoj već postojećih preduzeća, kao i otvaranje novih, razvoj preduzetništva uopšte, smanjenje nezaposlenosti, veća saradnja između sekotra u privredi, i uspostavljanje jednakih mogućnosti za sve subjekte u državi.

Svjesni značaja mladih za budućnost Crne Gore, IRF svojim kreditnim linijama finansira projekte za posebne ciljne grupe ( žene u biznisu, početnici u biznisu, mladi u biznisu, visokoškolci, IPARD like) po najpovoljnijim kreditnim uslovima u regionu. Ovim ciljnim grupama se želi dati dodatni impuls, kako bi se oprobali u preduzetništvu, a oni koji su u tom poslu da ga još bolje razviju i unaprijede.

Predstavnici IRF-a su kroz ovu obuku poslali poruku svim mladim ljudima u Crnoj Gori da bi preduzetništvo danas moralo da predstavlja izazov za buduće preduzetnike, ali posebno za one mlade ljude koji imaju znanje i koji su bez posla. Oni moraju vjerovati u uspjeh i moraju iskoristiti šansu koja im se nudi.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *