Pregled štampe za 3. novembar: Novosti iz ekonomije

Dodajte komentar

Portal Bankar.me donosi pregled najvažnijih ekonomskih naslova u današnjim crnogorskim dnevnim novinama:

Vijesti

Vlada se zapetljala građani ispaštaju

Vlada namjerava da građane zaduži još 100 miliona eura putem emisije obveznica na domaćem tržištu, jer fali novca u budžetu. To je sastavni dio predloga rebalansa budžeta koji su juče razmatrale Vladine komisije za ekonomsku politiku i politički sistem.

Dnevne novine

Konjević zabranio da se Vladi dostavi novi predlog rebalansa

Službe Ministarstva finansija pripremile su inoviniranu verziju rebalansa budžeta, ali nijesu dobili dozvolu od resornog ministra Raška Konjevića da je juče predlože, nego su bili prinuđeni da bajatu verziju iz jula ponovo dostave vladinim komisijama, rekao je Dnevnim novinama potpredsjednik Vlade Crne Gore Vujica Lazović.

Promet u oktobru 3,24 miliona

Ukupan promet na Montenegroberzi u oktobru je iznosio 3,24 miliona eura, što je oko 35 odsto više u odnosu na septembar.

Računare još ne koriste sve firme u crnoj Gori

Računare u poslovanju koristi 94,9 odsto preduzeća u Crnoj Gori, što je 0,6 odsto više u odnosu na prošlu godinu, pokazalo je istraživanje Monstata.

Dan

Zemljište prodali dva puta, država oštećena za pet miliona

Potpredsjednik Vlade, iz redova opozicije, Milorad Vujović pripremio je dokumentaciju i najavio podnošenje krivične prijave Specijalnom tužilaštvu, zbog sumnje u višemilionsku štetu nanijetu opštini Budva.

Vlasnici uveli stečaj u 339 preduzeća

Od početka ove godine, zaključno sa oktobrom, stečajni postupak je otvoren nad 353 društva, naveli su iz Privrednog suda, u kojem je predsjednik Blažo Jovanić, odgovarajući na pitanja “Dana.

U ponedjeljak blokada

Grupa radnika nikšićke fabrike “Toščelik, kojima su ugovori na određeno vrijeme istekli 1. novembra, svakodnevno će protestovati ispred preduzeća tražeći da nastave sa radom pod istim uslovima, kao i proteklih mjeseci.

Pobjeda

Za plate i naknade fali još 66 miliona

Vladine komisije za ekonomsku politiku i politički sistem zadužile sujuče, na zajedničkoj sjednici o rebalansu budžeta za ovu godinu, Ministarstvo finansija da dostavi nove podatke, odnosno uskladi ovaj dokument sa sugestijama ministarstava, koja su bila obavezna da ih dostave do krajajučerašnjeg dana. Jedini dokument kojijejuče služio za raspravu bio je predlog rebalansa, kojije ministar finansija Raško Konjević dostavio u julu.

Milion neraspoređene dobiti

Institut ,,Simo Milošević završio je treći kvartal sa neto dobiti od 614,4 hiljade eura, što je 1,6 odsto više nego lani u istom periodu. Poslovni prihodi kompanije su neznatno porasli na 8,2 miliona, dok su rashodi veći za 0,7 odsto i dostigli su 7,4 miliona. Ukupna aktiva kompanije na kraju septembra je iznosila 67,2 miliona, neraspoređena dobit milion, dugoročne obaveze 1,4 miliona, a kratkoročne 4,4 miliona eura. Odložene poreske obaveze iznose 233,6 hiljada.

 

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *