Objavljen oglas za dodjelu sredstava za podsticanje direktnih investicija

Dodajte komentar

Sekretarijat za razvojne projekte objavio je danas javni oglas za učešće u postupku dodjele sredstava za podsticanje direktnih investicija.Podsticajna sredstva mogu se dodijeliti za investicione projekte čija je minimalna vrijednost ulaganja 500.000 eura i kojima se obezbjeđuje zapošljavanje najmanje 20 novozaposlenih lica u roku od tri godine od dana zaključenja ugovora o korišćenju sredstava. Za ulaganje u investicione projekte na području jedinice lokalne samouprave iz sjevernog i iz središnjeg regiona, osim Glavnog grada Podgorice, sredstva za podsticanje investicija mogu se dodijeliti za investicione projekte čija je minimalna vrijednost ulaganja 250.000 eura i kojima se obezbjeđuje zapošljavanje najmanje 10 novozaposlenih lica u roku od tri godine od dana zaključenja ugovora o korišćenju sredstava.

Previđeni su finansijski podsticaji od tri do deset hiljada eura po novom radnom mjestu, u zavisnosti od broja bodova koji su definisani Uredbom.

Sredstva za podsticanje direktnih investicija obezbjeđuju se u budžetu i mogu se koristiti za finansiranje investicionih projekata koji obezbjeđuju otvaranje novih radnih mjesta i doprinose privrednom i regionalnom razvoju Crne Gore.

Prijave za učešće u postupku podnose se Sekretarijatu za razvojne projekte najkasnije do 16.05.2016. godine do 12:00 časova, a javno otvaranje prijava biće izvršeno  u 12.15 časova u prostorijama Sekretarijata.

Službenici Sekretarijata za razvojne projekte pružaju operativnu podršku tokom procesa prijavljivanja.

Uredba o podsticanju direktnih investicija, Javni oglas i prateća dokumentacija se mogu preuzeti na sajtu: www.srp.gov.me.

Izvor: Analitika

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *