PKCG poziva zainteresovane da se prijave na besplatne onlajn obuke

Privredna komora Crne Gore (PKCG) poziva zainteresovane da se prijave za učešće u obuci koja će se od 1. do 31. oktobra realizovati u okviru projekta “Vještine za održivo zapošljavanje u prekograničnom regionu Crne Gore i Republike Kosovo – Bez granica! (NO BORDERS)”.

Pravo (mogućnost) učešća, kako je saopšteno iz PKCG, imaju nezaposleni (18-35 godina) i žene iz Andrijevice, Berana, Bijelog Polja, Gusinja, Kolašina, Petnjice, Mojkovca, Plava, Podgorice, Rožaja, Zete i Tuzi, kao i učenici završnog razreda srednjih stručnih škola.

“Projekat je dio Programa prekogranične saradnje Interreg-IPA Crna Gora – Kosovo 2014-2020, sprovodi se u partnerstvu dvije nacionalne privredne komore, NVO ETRI i Regionalnog biznis centra Berane, a kofinansira ga Evropska unija. Cilj je podizanje nivoa zapošljivosti mladih ljudi i žena kroz unapređenje znanja i vještina potrebnih za zapošljavanje”, navedeno je u pozivu PKCG.

Od pristiglih prijava, kako su ojasniloi, biće odabrano 11 učesnika plaćene jedomjesečne onlajn obuke za razvoj ideja sa ciljem pokretanja sopstvenog biznisa.

“Ona će obuhvatati radionice i individualni mentoring u oblastima: pravna pitanja i registracija biznisa, finansijski menadžment/računovodstvo, strateško planiranje i poslovni modeli, marketing i prodaja i digitalni marketing. Uz podršku trenera i mentora, učesnici će do kraja obuke razviti biznis planove i steći neophodno znanje za njegovu realizaciju, odnosno pokretanje sopstvenog biznisa. Tri najbolje biznis ideje/planovi će dobiti i finansijsku podršku, u iznosu od 500, 1000 odnosno 2.000 eura”, naveli su iz Komore.

Prijave traju do 20. septembra a formular se nalazi na linku.

Više o pozivu može se pogledati na www.komora.me.

Podijeli ovaj članak