Prodaja BYD-a dosegnula rekord u avgustu

Kineski div električnih automobila BYD prodao je u avgustu rekordan broj putničkih vozila, pri čemu je prodaja hibrida rasla brže od prodaje automobila na baterije.
Kompanija je rekla da je prodaja u avgustu porasla za 30% u odnosu na prošlu godinu na 370.854 putnička automobila.

Njegova prodaja automobila na baterije porasla je za gotovo 12%, dok je prodaja vozila na hibridni pogon porasla za 48% i činila nešto manje od dvije trećine BYD automobila prodatih prošlog mjeseca.

Nasuprot tome, nekoliko startupa novih energetskih vozila zabilježilo je pad u isporukama prošlog mjeseca.

Li Auto, najpoznatiji po svojim vozilima s produženim dometom, izvijestio je o 48.122 isporuke u avgustu, što je pad od rekordnih 51.000 u srpnju.

Aito, koji koristi Huawei tehnologiju, rekao je da je prošlog mjeseca isporučio 31.216 automobila, što je pad od više od 10.000 vozila u odnosu na prethodni mjesec. Huawei prodaje zaštitni znak Aito i patente proizvođaču automobila Seres za 2,5 milijardi juana (352,5 miliona dolara).

Nio je rekao da je u avgustu isporučio 20.176 automobila, neznatno manje nego u julu, ali iznad 20.000 četvrti mjesec zaredom.

Firmin niži cjenovni brend Onvo otvorio je 105 trgovina u nedjelju dok se priprema za početak isporuka za svoj prvi automobil, L60 SUV, ovog mjeseca. Nio bi trebao izvijestiti o zaradi u petak.

Xpeng je izvijestio o 14.036 isporuka automobila u avgustu, dosad najboljem mjesecu u godini, prenosi Seebiz.eu.

Podijeli ovaj članak