Petrovačka noć 2024: Senzacionalni koncert Petra Graša i spektakularni vatromet za kraj uspješne turističke sezone

Petrovac, (Media Biro)  – Petrovačka noć je tradicionalno i ove godine privukla veliko interesovanje kako domicilnog stanovništva, tako i mnogobrojnih turista koji borave u Petrovcu i Budvi, te tako zaokružila glavnu turističku sezonu i najavila uspješnu postsezonu.

“Na nivou Budve, pa tako i Petrovca, na našoj destinaciji boravi oko 31.000 turista, oko 16.000 u privatnom i oko 14.500 u hotelskom smještaju.

U ovom trenutku je to oko šest posto više nego prošle godine u ovo vrijeme, pa se nadamo da ćemo večeras svečanim vatrometom ne samo završiti uspješnu glavnu ljetnu turističku sezonu, već i najaviti uspješnu postsezonu,” navela je predstavnica Turističke organizacije Budva, Ljubica Pribilović.

Bogat i raznovrstan program koji je Turistička organizacija Budve osmislila u saradnji sa dugogodišnjim partnerima počeo je sportskim igrama tokom kojih su se učesnici takmičili u vuči konopa i plivanju. Uslijedila je zabava za one najmlađe uz slikarsku radionicu, facepainting, izradu figura od balona i žurku sa animatorima. Posjetioci su se zatim prepustili izuzetnom cjelovečernjem muzičkom programu i degustaciji ribljih specijaliteta koje su tradicionalno i ovog puta pripremili vrijedni članovi Kluba za sportski ribolov “Širun”.

“Podijelili smo oko 500 kila ribe koju su ispekli članovi našeg sportskog kluba. Riba je vrhunskog kvaliteta, dobro posoljena, a marinadom kojom se preliva u velikim šerpama dobija posebnu draž i ukus. Podijelili smo i oko 700 litara piva koje je takođe vrhunskog kvaliteta. Sve se lijepo poklopilo u ovoj lijepoj tradicionalnoj, Petrovačkoj noći. Ovo je ono što mi kao građani Budve, Petrovca, ali i cijele Crne Gore možemo da priuštimo našim gostima da se i oni osjećaju kao kod svoje kuće,” naveo je predsjednik Kluba za sportski ribolov “Širun”, Tihomir Fabris.

Kako po sjajnoj ribi, vinu i pivu, Petrovačka noć je poznata i po kvalitetnoj muzici. Za dobru atmosferu na samom početku večeri pobrinula se Gradska muzika Budva, koja je neizostavan dio svake fešte u Budvi, a i šire.

Nakon tradicionalnog đira kroz Petrovac i izvođenja koračnica, Gradska muzika je u koncertnom dijelu prisutne oduševila mješavinom rok standarda, fanka, filmske muzike, te u repertoaru prošla kroz čitavu epohu pop muzike. Klapa Castel Nuovo je takođe pokazala zašto je neizostavan dio svake dobre fešte, te publici donijela sjajne izvedbe primorske i dalmatinske muzike, a u svom klapskom maniru su izveli i neke starogradske i zabavne pjesme. Mnogobrojnu publiku okupljenu oko glavne bine rasplesala je The Grupa i tako napravila sjajnu uvertiru za nastup zvijezde večeri – Petra Graša.


Oduševljenje što ponovo ima priliku da nastupa na crnogorskom primorju na manifestaciji kakva je Petrovačka noć izrazio je i sam Grašo.
“Između crnogorske publike i mene ljubav traje skoro 25 godina i samo raste. Što se tiče koncerata na crnogorskom primorju ja se osjećam izuzetno komforno jer me podsjeća na moju Dalmaciju, Ljudi su srdačni, jede se lijepa hrana, prisutni su gostoprimstvo, dobro vino i dobra muzika. Donosim vam standardan repertoar Petra Graša – ja, klavir, moćan bend iza nas, moj ton majstor, moja rasvjeta, sve pod kontrolom i dva sata užitka i hitova,” kazao je slavni pjevač.

Podijeli ovaj članak