Za četiri eura od Pina do aerodroma plovilima na električni pogon

Nova pomorska linija do luke Bazdanj omogućiće dolazak iz Tivta do obale Đuraševića za 25 minuta.

Povlašćena cijena karte za lokalno stanovništvo iznosiće 3,9 eura po osobi u jednom pravcu, uz dodatni popust od 50 odsto za djecu uzrasta do 12 godina, učenike i lica starija od 65 godina.

Kako je saopšteno iz Opštine Tivat, saobraćaj će se odvijati plovilima na električni pogon, počevši od 1. septembra.

Ukupna vrijednost donacije iznosi 150.000 eura, a brodska linija po povlašćenim cijenama će biti operativna tokom cijele godine.

Kako je kazao ministar pomorstva Filip Radulović, pokretanje pomorskih linija u Tivtu još je jedan od primjera kako možemo i želimo da koristimo naše bogomdane prirodne potencijale kao saobraćajne veze.

„More je naš veliki prirodni i privredni resurs, koji treba više da koristimo a istovremeno i više cijenimo. Plovila na električni pogon čuvaju životnu sredinu što je dodatna vrijednost ovog projekta i nadamo se da će ga slijediti i druge primorske opštine uz pomoć još odgovornih kompanija“, kazao je on.

Po riječima predstavnika prevoznika, već sada postoji mogućnost kupovine karata preko EcoBoats internet stranice i EcoBoats aplikacije na Android uređajima.

Kroz nekoliko mjeseci, a ukoliko bude interesovanja građana, postojaće mogućnost kupovine mjesečne karte.

U zavisnosti od uspjeha ove transportne linije, Opština Tivat razmatraće mogućnost pružanja finansijske podrške baš ovom vidu transporta.

EcoBoat trenutno saobraća ka Krašićima i Porto Novom, a u planu je stalan rast broja linija i Eco brodića.

Podijeli ovaj članak