Kompanija Allegra Krstarenja u saradnji sa Ministarstvom prosvjete, nauke i inovacija donirala eko grafitne olovke svim prvačićima u Crnoj Gori

Povodom 15 god od osnivanja kompanije Allegra Krstarenja i predstavljanja novog savremenog radnog okruženja u Baru, koje je ujedno i glavno predstavništvo kompanije koja posluje na teritoriji Zapadnog Balkana, u saradnji sa Ministarstvom prosvjete, nauke i inovacija obezbijeđena je donacija u cilju podsticanja ekološke svijesti među najmlađima.

U okviru projekta pod sloganom “Ozelenimo Crnu Goru”, svim učenicima prvog razreda osnovnih škola na teritoriji Crne Gore donirane su ekološke grafitne olovke, koje nakon upotrebe mogu biti zasađene kako bi iz njih, u roku od jedne do četiri nedjelje, niknulo drvo smreke.

Ovaj vrijedan gest ne samo da podstiče kreativnost i ekološku odgovornost kod najmlađih, već i podiže svijest o očuvanju prirode i važnosti brige za životnu sredinu.

“Zahvaljujemo se firmi Allegra Krstarenja na ovoj donaciji, koja će zasigurno ostaviti dugotrajan pozitivan uticaj na naše društvo i prirodno okruženje”, poručila je Svetlana Drobnjak. VD generalne direktorice Direktorata za predškolsko i osnovno vaspitanje i obrazovanje.

Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija sa zadovoljstvom podržava ovakve inicijative koje promovišu ekološku osviješćenost, i koje će u narednom periodu rada ministarstva biti jedan od prioriteta.

“Jako smo srećni i ponosni što na ovaj način, donacijom eko olovki svim đacima prvacima u Crnoj Gori, obilježavamo 15 godina uspješnog poslovanja kompanije Allegra Krstarenja i otvaranje novih poslovnih prostorija”, kazala je komercijalna direktorica kompanije Allegra Krstarenja, Sabina Bajrović.

Ona se tom prilikom zahvalila Ministarstvu prosvjete, nauke i inovacija na saradnji u okviru projekta “Ozelenimo Crnu Goru” i poručila da vjeruje da će ovim  gestom ukazati na važnost životne sredine i time podstaći i ostale da razmišljaju u tom smjeru.

 

Podijeli ovaj članak