InterContinental ponovo u Srbiji: Delta i IHG potpisali ugovor o izgradnji hotela sa pet zvjezdica

Delta Holding i InterContinental Hotels & Resorts Group (IHG), jedna od vodećih svjetskih hotelijerskih grupacija, potpisale su ugovor kojim se ozvaničava povratak prestižnog brenda InterContinental u Srbiju.

„Ovaj strateški važan sporazum najavljuje izgradnju luksuznog hotela od pet zvjezdica u srcu Beograda, koji će unaprijediti hotelsku ponudu glavnog grada i postaviti nove standarde u regionu“, saopštio je tim povodom Delta Holding.

„Povratak hotela InterContinental označava ključni iskorak ka daljem jačanju turističkog i kongresnog sektora u Srbiji. Kao uspješan partner u Ljubljani, ponosno najavljujemo izgradnju luksuznog hotela od pet zvjezdica i u Beogradu, čija će investicija od 100 miliona eura dodatno osnažiti infrastrukturu grada“, izjavio je Andrej Sovrović, član IO Holdinga i generalni direktor hotelskog biznisa.

Prema njegovim riječima, ambicija Delte je da taj hotel otvori svoja vrata do kraja 2026. godine, u susret EXPO 2027.

„Uz obnovljeni Sava Centar to će značajno unaprijediti kapacitete našeg grada za održavanje velikih međunarodnih događaja i doprinijeće daljem jačanju reputacije Srbije kao vodeće destinacije u Jugoistočnoj Evropi“, rekao je Sovrović.

Foto: Delta Holding

Karin Šepard, viši potpredsjednik i izvršni direktor IHG Hotels & Resorts grupacije za Evropu ocijenila je da je strateška saradnja sa Delta Holdingom od izuzetnog značaja za njihovu grupaciju i da predstavlja potvrdu zajedničke posvećenosti unapređenju luksuznog ugostiteljstva u ovom dijelu Evrope.

„Beograd, sa svojom bogatom kulturnom baštinom i dinamičnom privredom, predstavlja idealnu destinaciju za hotel najviše kategorije InterContinental“, dodala je Šepard.

Angelina Nekić, generalna direktorka Delta Real Estatea, podsjetila je da taj projekat predstavlja nastavak investicionog ciklusa sa ukupnom vrijednošću od 250 miliona eura u okviru izgradnje Delta Districta.

Delta Holding podsjeća da je InterContinental nekada bio ključna tačka za međunarodne diplomate i sinonim za prestiž, a među njegovim gostima su bili i čuveni delegati Pokreta nesvrstanih zemalja, čime je Beograd pozicioniran kao značajan centar globalnih političkih događaja.

(Biznis.rs)

Podijeli ovaj članak