Erste Asset Management registrovao novčani fond u Njemačkoj i Austriji

Nakon što je u martu 2024. godine osnovao novčani fond Erste Money Market u Hrvatskoj, Erste Asset Management d.o.o. („EAM“) je isti fond registrovao u još dvije zemlje Evropske unije – Austriji i Njemačkoj.

Tako će od sada Erste Money Market, novčani fond koji je u Hrvatskoj za manje od šest mjeseci dostigao imovinu od gotovo 200 miliona eura, biti dostupan austrijskim i njemačkim ulagačima, fizičkim i pravnim licima. Time je Erste Asset Management postao prvo društvo u Hrvatskoj koje je registrovalo neki fond na pomenutim tržištima, dok je prethodno to već učinio sa četiri fonda u Crnoj Gori koje je ponudio crnogorskim klijentima.

„Erste Asset Management je prvo društvo u Hrvatskoj koje je registrovalo fond na području Austrije i Njemačke. Ovaj uspjeh predstavlja ispunjenje dugogodišnjeg nastojanja da našim klijentima ponudimo konkurentne investicione mogućnosti kako na domaćem tako i na međunarodnom tržištu. Registracija i distribucija fonda u Austriji takođe nam pruža pristup novim tržištima i investitorima, što će nam pomoći u daljem rastu i razvoju. Vjerujemo da će fond Erste Money Market biti prepoznat i među investitorima u Austriji i Njemačkoj koji traže nisko rizičnu i likvidnu opciju ulaganja“, naglasio je Josip Glavaš, predsjednik uprave Erste Asset Managementa.

EAM je jedno od vodećih društava za upravljanje fondovima i individualnim portfeljima u srednjoj i istočnoj Evropi, koje upravlja u Hrvatskoj sa ukupno 18 otvorenih investicionih fondova, jednim alternativnim investicionim fondom te individualnim privatnim portfeljima. Ukupna imovina pod upravljanjem EAM-a krajem jula 2024. iznosila je preko 460 miliona eura.

Podijeli ovaj članak