Trgovački lanac Carrefour uvrstio Crnu Goru u svoj plan širenja

Grčka kompanija Retail and More, vlasnik Carrefour licence za tržišta Grčke, Bugarske, Srbije, Sjeverne Makedonije i Albanije, potpisala je ekskluzivna prava na zastupanje i u Crnoj Gori, objavio je portal Retail Serbia.

Filijala Carrefoura će nakon završetka prve faze ekspanzije u Bugarskoj i Grčkoj, svoj fokus razvoja preusmjeriti na Srbiju, kao najveće tržište na Zapadnom Balkanu, dok će Crna Gora vjerovatno biti posljednja država za širenje i ekspanziju, prenosi Retail Serbia.

Na grčkom tržištu Retail and More bilježi dvocifreni rast prodaje, dok se širom Bugarske otvaraju nove Carrefour prodavnice.  Retail and More trenutno razvija dva formata prodavnica u Grčkoj i Bugarskoj koji nude brzu i modernu kupovinu. Kako saznaje Retail Serbia, grupa razmatra da pokrene i lanac Supeco za koji po ugovorima sa francuskom grupom posjeduje sva prava za otvaranje discount formata.

Centrala Carrefoura u Francuskoj je nedavno zvanično potvrdila da će uz svoje partnere u naredne dvije godine otvoriti deset novih tržišta.

TAGOVI:
Podijeli ovaj članak