Bitcoin uzletio iznad 65.000 dolara

Cijena bitcoina skočila je na 65.000 USD u jučerašnjem terminskom trgovanju, što je prvi put u dugo vremena da je bitcoin dosegao ovaj nivo, dok se na spot tržištu ciejna stabilizovala iznad 64.000 USD.
Ovaj značajan porast uslijedio je nakon nedavnih najava Federalnih rezervi, koje su nagovijestile potencijalno smanjenje kamatnih stopa. Pozitivna reakcija tržišta naglašava uticaj ovih izjava na Bitcoin i širi sektor kriptovaluta, piše Coinmarketcap.

Jedan istaknuti analitičar u kripto prostoru, Bluntz, podijelio je uvide koji sugerišu da bi bitcoin mogao biti na rubu postizanja novih najviših vrijednosti svih vremena. Obraćajući se svojim sljedbenicima na društvenim mrežama, primijetio je da bi proboj Bitcoina preko  62.000 dolara mogao signalizirati početak novog uspona od pet talasa, prema teoriji Elliottovog talasa.

Teorija Elliottovof talasa pretpostavlja da se finansijska tržišta kreću u ponavljajućim ciklusima ili talasima. Bluntzova analiza ukazuje na to da bi bitcoin mogao doseći 84.000 dolara do sredine septembra, vođen ovim talasima. Njegovo samopouzdanje temelji se na nedavnom porastu nakon najave predsjednika Federalnih rezervi Jeromea Powella.

Ne zaustavljajući se na bitcoinu, Bluntz je također podijelio uvide o SEI-u, konkurenta Solani (SOL). Sugerisao je da je SEI spreman za značajan porast u odnosu na bitcoin i američki dolar. SEI je obećavao s jasnim rastom od pet talasa s nižih razina, praćenim povlačenjem i intenzivnim negativnim finansiranjem.

Vrijednost SEI-ja juče je porasla, nadmašivši Bitcoin u smislu postotnog dobitka. Kriptovalutom se trenutno trguje po cijeni od 0,3423 dolara nakon povećanja od 7% u posljednja 24 sata, čime je njen tržišni obim premašio 1,1 milijardu dolara.

Zaključno, najnovije izjave Federalnih rezervi imale su snažan uticaj na tržište kriptovaluta, podigavši Bitcoin do novih visina i utičući na druge kriptovalute poput SEI. Analitičari ostaju optimistični, s predviđanjima daljih dobitaka u nadolazećim mjesecima. Kao i uvijek, ulagači bi trebali biti informisani i oprezni na ovom nestabilnom tržištu.

Izvor: Seebiz.eu

TAGOVI:
Podijeli ovaj članak