Goldman Sachs otkrio ogromna ulaganja u Bitcoin ETF-ove

Goldman Sachs drži pozicije u raznim bitcoin fondovima kojima se trguje na berzi (ETF). Investiciona banka je u svom kvartalnom izvještaju 13-F otkrila da drži pozicije u sedam od jedanaest BTC ETF-ova u SAD-u.

Njihovo najveće vlasništvo je iShares Bitcoin Trust sa 238,6 miliona dolara, zatim slijedi Fidelityjev Bitcoin ETF sa 79,5 miliona dolara, pa 56,1 milion dolara Invesco Galaxy BTC ETF i 35,1 milion dolara u Grayscaleovom GBTC. Takođe imaju manje pozicije u BITB, BTCW i ARKB.

Prilivi BTC ETF-a nastavili su da rastu tokom trgovačkog dana u utorak u SAD-u, sa zabeleženim dnevnim prilivom od 4,39 miliona dolara, prema SoSoValueu.

Tokom CoinDeskovog festivala Consensus 2024 u Austinu, Mathew McDermott, globalni rukovodilac za digitalnu imovinu banke, rekao je da su BTC ETF-ovi “velika psihološka prekretnica” za industriju.

“Bitcoin ETF je očigledno postigao zapanjujući uspjeh,” rekao je McDermott na bini, prenosi Seebiz.

Desk za digitalnu imovinu Goldman Sachsa prvenstveno je usmjeren na digitalizaciju imovine.

“Institucije poput naše zapravo vide potencijal u tome kako se može transformisati način na koji djelovi finansijskog sistema mogu da funkcionišu na mnogo efikasniji način,” takođe je rekao tokom Consensusa.

Prethodno je Goldman Sachs rekao da njegovi klijenti nisu zainteresovani za kripto.

Podijeli ovaj članak