Lazo Ostojić novi izvršni direktor Beogradske berze

Beogradska berza imenovala je Lazu Ostojića za izvršnog direktora za domaće tržište kapitala. Ostojić je treći šef Beogradske berze u posljednje dvije godine.

„Lazo Ostojić donosi na Beogradsku berzu decenije iskustva u oblasti trgovanja hartijama od vrijednosti na tržištu kapitala Srbije. Tokom svoje karijere, Ostojić je učestvovao u brojnim značajnim transakcijama spajanja i akvizicija vodećih kompanija u zemlji, čime je stekao reputaciju istaknutog stručnjaka u ovoj oblasti,” navodi se u saopštenju na stranicama BELEX-a.

Takođe, bio je angažovan kao ekspert od strane Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) i Svjetske banke, gdje je radio na analizi izazova tržišta kapitala i pronalaženju rješenja za unapređenje i jačanje finansijskog tržišta u Srbiji.

Ostojić je povodom imenovanja izjavio kako mu je “velika čast preuzeti vođstvo Beogradske berze, jedne od najstarijih finansijskih institucija u Srbiji.”

„U narednom periodu fokusiraćemo se na jačanje kapaciteta Berze, prelazak na novu trgovinsku platformu u saradnji s Atinskom berzom, razvoj novih finansijskih instrumenata, kao i unapređenje saradnje s međunarodnim partnerima, uključujući Svjetsku banku i EBRD,” rekao je.

Uvidom u podatke Agencije za privredne registre vidimo da (osim Beogradske berze) Ostojić ima i preduzetničku firmu za “ostalu pomoć u poslovanju” T.CONS Beograd, kojoj je danas blokiran račun.

Dvojica njegovih prethodnika su putem društvenih mreža, tačnije na LinkedInu, najavila odlazak sa čela Beogradske berze.

U julu prošle godine prvi je odlazak najavio Siniša Krneta, dugogodišnji izvršni direktor, a ranije ovog mjeseca to je učinio i njegov nasljednik Ivan Leposavić.

Podijeli ovaj članak