Glavni grad i Aerodrom Podgorica konačno bi mogli da budu povezani redovnim autobuskim linijama

Glavni grad i Aerodrom Podgorica konačno bi mogli da budu povezani redovnim autobuskim linijama, saopštio je izvršni direktor gradskog preduzeća “Putevi” Radoš Zečević. O detaljima će se, kazao je on u “Bojama jutra”, pregovarati u utorak sa rukovodstvom Aerodroma i ministarkom turizma Simonidom Kordić.

Zečević je istakao da se pregovara i o eventualnom preuzimanju linija u Zeti.

Gradski saobraćaj trenutno raspolaže sa 45 autobusa i desetak kombija, koji saobraćaju na 26 linija.

Prvi čovjek “Puteva”, međutim, ističe da posluju sa minimumom kapaciteta, dok se zbog, između ostalog, vanrednih lokalnih izbora raspisivanje tendera, odnosno nabavka još 30-ak vozila očekuje tek oko Nove godine.

Vanredni izbori su takođe zastoj u obezbjeđivanju besplatnog prevoza za đake, pa ni desetak dana pred početak školske godine nije poznato da li će podgorički školarci ove godine ipak plaćati kartu.

“Tačno treba da izračunamo koliko to košta Glavni grad. Da nije bilo ove ujdurme sa vanrednim izborima, već bismo sve to definisali. Tu su ljudi se malo pogubili sad, ali u svakom slučaju život traži odgovore i brzo ćemo imti odgovor i na to pitanje. Vjerujem ipak da će se za određene kategorije to završiti na pozitivan način”, rekao je Zečević.

Podijeli ovaj članak