Kordić: Neophodno je proširiti mrežu letova, uskoro i gradski autobusi do aerodroma

Ministarka turizma Simonida Kordić održala je juče sastanak sa Rokom Tolićem, direktorom Aerodroma Crne Gore, na kojem su razgovarali o ključnim inicijativama za unapređenje avio-dostupnosti Crne Gore i razvoju aerodromske infrastrukture.

Na sastanku je naglašen značaj uvođenja novih avio-linija kao strateško gprioriteta za jačanje turističke ponude Crne Gore. U tom kontekstu, ministarka Kordić i direktor Tolić su se složili o pokretanju aktivnih pregovora sa niskotarifnim avio-kompanijama, kako bi se proširila mreža letova ka Crnoj Gori i time povećala povezanost sa ključnim evropskim destinacijama navodi se u saopštenju Ministarstva turizma.

Pored toga, poseban akcenat je, kako se dodaje, stavljen na unapređenje aerodromske infrastrukture, koja je ključna za održavanje kvaliteta usluga i kapaciteta koj i odgovaraju rastućembroju turista. Razmatrane su opcije zamodernizaciju postojećih objekata, kao i mogućnosti za produžavanje radnog vremena aerodroma, posebno tokom ljetnje sezone kada je potražnja zaavio-saobraćajem najveća.

Zajedno sa direktorom DOO ,,Putevi” Podgorica Radošem Zečevićem i sekretarom Sekretarijata za finansije i budžet Opštine Zeta Bojanom Popovićem postignut je dogovor da se uskoro obezbijedi autobuska veza između aerodroma i centra Podgorice. Ovaj projekat ima podršku Ministarstva, kao i Aerodroma, ,,Puteva” i Opštine Zeta, a omogućiće bolju uslugu turistima kojima je aerodrom ulazna tačka i prvi susret sa Crnom Gorom.

Ministarka Kordić je istakla daje poboljšanje avio-dostupnosti od suštinskog značaja za dalji razvoj turizma u Crnoj Gori, dok je direktor Tolić naglasio spremnost Aerodroma Crne Gore da u saradnji sa Vladom i resornim ministarstvima aktivno radi na realizaciji ovih strateških ciljeva navodi se.

Ove inicijative će, kako očekuju u Ministarstvu turizma, doprinijeti daljem rastu turističkog sektora u Crnoj Gori.

Ohrabruje informacija da su od 1. januara do kraja jula ACG opslužili preko milion i po putnika, što je 17 odsto više u odnosu na isti period 2023. godine i 11 odsto više u poređenju sa 2019. godinom dodaju iz tog resora.

Izvor: Pobjeda

Podijeli ovaj članak