Više britanskih turista u Crnoj Gori

Potrebno je dodatno unaprediti pristup informacijama o turističkoj ponudi i atrakcijama Crne Gore turistima iz Ujedinjenog Kraljevstva, sa posebnim akcentom na sjeverni region zemlje, ocijenjeno je na sastanku ministarke turizma Simonide Kordić sa britanskom ambasadorkom u Crnoj Gori Don Meken.

Kako je saopšteno iz Ministarstva turizma na sastanku je bilo je riječi trenutnoj saradnji i mogućnostima unapređenja bilateralne saradnje u oblasti turizma.

Kordić je tokom razgovora naglasila značaj turizma kao jedne od najvažnijih privrednih grana naše zemlje i istakla potrebu za jačom promocijom Crne Gore kao jedinstvene turističke destinacije na britanskom tržištu, sa posebnim fokusom na razvoj održivog turizma i očuvanje prirodnih resursa.

Kako se navodi u saopštenju Kordić je ukazala na važnost povećanja broja britanskih turista u Crnoj Gori, naročito kroz bolje povezivanje dvije zemlje.

Čestitajući novu dužnost ministru Kordić, ambasadorka Meken je izrazila zadovoljstvo zbog značajnog povećanja broja britanskih turista koji su posjetili Crnu Goru u proteklom periodu.

Posebno je naglasila veći broj letova između dvije države, što je doprinijelo lakšoj dostupnosti Crne Gore britanskim posjetiocima.

”Obje strane su se saglasile da su ovakvi sastanci ključni za dalje unapređenje saradnje u oblasti turizma gdje postoji značajan prostor za snažnije zajedničko djelovanje, posebno u oblasti održivog turizma”, navodi se u saopštenju.

Podijeli ovaj članak