Opština Bar podržala privrednike sa 350.000

Opština Bar je podržala 64 biznis plana i, kako su istakli, radi se o najvećem iznosu sredstava i broju podržanih preduzetnika i preduzetnica po jednom javnom pozivu od pokretanja ovih programa podrške

Predstavnici Opštine Bar potpisali su ugovore sa lokalnim preduzetnicima koji su kroz program podrške za razvoj preduzetništva u ovoj godini ostvarili pravo na podršku u cilju započinjanja ili unapređenja privatnog biznisa.

Opština Bar je ove godine podržala 64 biznis plana u ukupnom iznosu od 350 hiljada eura.

Radi se o najvećem iznosu sredstava i broju podržanih preduzetnika i preduzetnica po jednom javnom pozivu od pokretanja ovih programa podrške. To potvrđuje da je sistemsko unapređenje uslova za bavljenje preduzetništvom jedan od najznačajnih prioriteta lokalne uprave, koja je od početka programa plasirala gotovo 1,5 miliona eura podrške lokalnom poslovnom ambijentu i na taj način kreirala preko 150 radnih mjesta saopštili su iz Opštine Bar.

Predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević saopštio je da je lokalna uprava za kratak vremenski period uspjela da izgradi povjerenje sa preduzetnicima, koji se uvijek mogu obratiti za podršku, naročito u ovim izazovnim vremenima kada, kako je naveo, biznis zajednica još nije u poziciji da se osloni na jasna, precizna i sigurna zakonska rješenja.

Potpredsjednica Opštine Bar i predsjednica Komisije za raspodjelu sredstava za podršku preduzetništvu Tanja Spičanović poručila je da se saradnja sa lokalnom upravom ovdje ne završava, već počinje.

Izvor: Dan

TAGOVI:
Podijeli ovaj članak