Maja Vukićević o izboru izvršnog direktora TO Montenegra: Svi kandidati, pa i Dragana Frantov, imaće isti tretman

Kada je u pitanju potencijalni izbor za direktora kompanije, Dragana Frantov će imati iste polazne pozicije kao i svi ostali kandidati, saopšteno je iz kabineta ministarke saobraćaja.

Konkurs za direktora “To Montenegro” je tek završen i samim tim su netačni navodi da je donijeta odluka izboru gospođe Frantov. Ona je angažovana u ministarstvu po ugovoru o djelu za vrijeme dok je na čelu ovog organa državne uprave bio ministar Filip Radulović, a kada je u pitanju potencijalni izbor za direktora kompanije, vjerujem da će odbor direktora imati odgovoran pristup i da će Dragana Frantov imati iste polazne pozicije kao i svi ostali kandidati, izjavila je ministarka saobraćaja Maja Vukićević.

Ovaj odgovor je uslijedio nakon što je Dan nezvanično saznao da će Frantov biti izabrana za izvršnog direktora nacionalne avio-kompanije, o čemu se u upućenim krugovima uveliko priča.

Da podsjetimo, po statutu kompanije “To Montenegro”, član 17, izvršnog direktora bira osnivač, tj. Vlada, gdje je ministar saobraćaja nadležan za predlaganje imenovanja u resoru saobraćaja.

Kako je pojašnjeno, Dragana Frantov, izvršilac posla, po osnovu ugovora o djelu, u trajanju od 15.11.2023. godine do 15.11.2024.godine, u Ministarstvu saobraćaja i pomorstva, obavlja poslove analize potencijalnih strateških partnera za razvoj subjekata u vazdušnom saobraćaju i upravlja promjenama koje za cilj imaju unapređenje segmenata vazdušnog saobraćaja.

Dragana Frantov

– Startno je ugovorena mjesečna naknada u neto iznosu od 1.900 eura. Dana 12.1.2024. godine, Ministarstvo saobraćaja i pomorstva zaključuje Aneks I Ugovora o djelu sa Draganom Frantov, te se za izvršenje poslova savjetovanja i podrške prilikom međunarodnih aktivnosti za unapređenje avio-dostupnosti Crne Gore, rad na sticanju pravnih i komercijalnih preduslova za obezbjeđenje subvencionisanja avio-linija od strateškog značaja kroz PSO aranžmane, poslove komunikacije sa međunarodnim partnerima u avijaciji, određuje neto zarada u iznosu od 900 eura. Ugovore je potpisao bivši ministar saobraćaja i pomorstva, Filip Radulović saopštili su iz kabineta ministarke saobraćaja.

Koje je radno vrijeme Frantov

-Svi zaposleni u ministarstvu imaju jasno definisano radno vrijeme, koje važi i za Frantov, saopšteno je iz kabineta ministarke saobraćaja. To je bio odgovor na  pitanje Dana da li u resoru saobraćaja postoji fleksibilno radno vrijeme, koje su u obraćanju redakciji Dana pominjali službenici bivšeg MSP, koji tvrde da Frantov većinu vremena provodi u Srbiji i da se na poslu rijetko pojavljuje, na šta su, navodno, ukazivali i ranijem rukovodstvu.

-Nije mi poznato da li su postojali određeni aranžmani za vrijeme prethodnog ministra. Svakako, svi zaposleni će biti u obavezi da svoje radne zadatke završavaju blagovremeno u skladu sa zakonom propisanim radnim vremenom – naglasila je ministarka saobraćaja.

Crnogorska nacionalna avio-kompanija raspisala je 25. juna javni konkurs za izbor i imenovanje izvršnog direktora na mandatni period od četiri godine. Jedan od uslova je da kandidat ima najmanje pet godina radnog iskustva na poslovima u nivou tražene kvalifikacije obrazovanja na rukovodećim poslovima iz predmetne ili slične djelatnosti. Rok za prijavljivanje kandidata istekao je 7. avgusta.

Izvor: Dan

 

Podijeli ovaj članak