Opština Bar i Monteput povećavaju subvencije za prolazak mještana Crmnice, Šestana i Ostrosa kroz tunel „Sozina“

U Opštini Bar danas je održan sastanak predsjednika Opštine Dušana Raičevića te potpredsjednice Tanje Spičanović i sekretarke Sekretarijata za lokalnu samoupravu Opštine Bar Svetlane Gažević sa izvršnim direktorom Monteputa Milanom Ljiljanićem, sekretarkom Monteputa Aidom Čekić, te v.d. Generalnog direktora Direktorata za državne puteve pri Ministarstvu saobraćaja Miroslavom Mašićem.

Dominantna tema sastanka, kako je saopšteno iz te Opštine, bila je situacija u vezi sa protestima mještana Crmnice i sagledavanje mogućnosti za rješavanje zahtjeva koji se odnose na subvencioniranje prolazaka mještana kroz tunel Sozinu.

Iskazana je spremnost da Monteput predloži Vladi  Crne Gore, koja odlučuje o raspodjeli dobiti ovog Druṣ̌tva, povećanje iznosa sredstava za subvencije mještanima Crmnice, Šestana i Ostrosa za prolazak kroz Sozinu, koji se već nalazi u zaključcima Vlade, na 100.000 eura, a da će Opština Bar takođe kroz izmjenu i dopunu Odluke o Budžetu povećati iznos subvencija za 100% odnosno na sadašnjih 50.000 eura opredijeliti još toliko novca čime se godišnji fond subvencija povećava na ukupno 200.000 eura.

„Na sastanku je naglašena kvalitetna saradnja sa Savjetom Mjesne Zajednice Crmnica koji je prethodnih godina definisao kriterijume za ostvarivanje prava na subvencije te podrška razmatranju potencijalnog proširenja kriterijuma za ostvarivanje prava na subvencionisani prolazak ali isključivo uz poštovanje zakona.

Takođe, obostrano je iskazana spremnost za komunikaciju Opštine Bar i Monteputa sa Savjetom MZ Crmnica u cilju unapređenja uslova života stanovništva na ruralnom području u smislu poboljšanja lokalne infrastrukture i kreiranja podsticajnog ambijenta za mlade i porodice. Kriterijume za ostvarivanje prava na subvencije će posebnim aktom propisati savjeti mjesnih zajednica, koji će i vršiti kontrolnu ulogu prilikom njihove raspodjele“, navodi se u saopštenju.

Na sastanku je zaključeno da je cilj svih strana da se trenutna situacija što prije trajno i održivo riješi na zadovoljstvo svih građana i turističke privrede.

TAGOVI:
Podijeli ovaj članak