DRFG dovršio akviziciju TriGranita, postaje jedan od najjačih regionalnih igrača u oblasti nekretnina

Portfelj investicijske grupe DRFG proširuje se akvizicijom jedne od najvećih privatnih platformi za razvoj nekretnina u srednjoj Europi, TriGranit.
DRFG je preuzeo 100% udjela u TriGranitu, koji će nastaviti poslovati pod svojim etabliranim brendom.

Ova strateška akvizicija ključni je korak u širenju DRFG-a i jačanju njegove prisutnosti u regiji srednje i jugoistočne Europe, kaže investiciona grupa za Budapest Business Journal.

“Oduševljen sam što smo uspješno dovršili ovu ključnu akviziciju, koja utire put novim prilikama. TriGranit ima gotovo 30-godišnju istoriju i opsežne reference u području razvoja. To će ojačati našu tržišnu poziciju i pružiti nam vrijedno stručno znanje. Kritični aspekt ove akvizicije je da će iskusni menadžment, koji je u firmi bio gotovo 20 godina, ostati,” kaže Roman Řezníček, izvršni direktor i dioničar investicijske grupe DRFG.

Roman Řezníček, izvršni direktor i dioničar, DRFG Investment Group rekao je:

“Dvije firme već imaju postojeći odnos. Od prošle godine zajednički razvijaju opsežan logistički park u portfelju grupe, koji se nalazi u zapadnoj Poljskoj. TriGranit će implementirati projekte DRFG grupe i nastaviti s prethodno ugovorenim projektima kao što su Millennium Gardens u Mađarskoj i Bonarka for Business u Krakovu, Poljska. Osim toga, TriGranit će nastaviti suradnju s Revetas grupom na tekućem razvoju.

“Uskoro ćemo pokrenuti razvoj tri velika stambena projekta u Češkoj: park Smetanka u Olomoucu, toranj Ister u Bratislavi i 3 Dvory u blizini Brna. TriGranit će u svima njima imati značajnu ulogu. U budućnosti, zajedno s našim kapitalom, cilj nam je izgraditi TriGranit u platformu koja privlači širi portfelj investitora, uključujući i one izvan DRFG grupe. Takođe planiramo proširiti saradnju s postojećim institucionalnim investitorima,” ističe Jan Pelíšek, direktor Real Estate Development CEE, DRFG.

“Uzbuđeni smo zbog svijetle budućnosti koja je pred TriGranitom kao dijelom DRFG porodice. Pod vodstvom Revetas Capitala uspjeli smo prebroditi krizu izazvanu COVID-om i geopolitičke izazove u srednjoj i istočnoj Europi dok smo dovršavali znameniti  kompleks Millennium Gardens u Budimpešti. S novim vlasništvom, fokusiraćemo se na nove razvojne mogućnosti i proširiti svoje geografsko prisustvo,” kaže Tom Lisiecki, glavni izvršni direktor TriGranita.

“Drago mi je što TriGranit prelazi u investitora koji istinski cijeni i prepoznaje stručnost i predanost cijelog TriGranitovog tima profesionalaca, koji je bio ključan za naše razvojne projekte u proteklih pet godina. Od naše akvizicije TriGranita od TPG-a 2018., zajedno s portfeljem Keystonea, doveli smo novu upravu u grupu, Trigranit je dovršio legendarni nagrađivani uredski kompleks GLA Millenium Gardens od 37.200 m² u Budimpešti, premjestio više od 90.000 m² zemljišta za razvoj ureda u blizu 2000 stanova, među ostalim uspjesima. Uvjereni smo da će pod kišobranom DRFG-a nastaviti napredovati i postizati nove visine,” dodaje Eric Assimakopoulos, osnivački partner u Revetasu.

TAGOVI: ,
Podijeli ovaj članak