Zakerberg ispred Arnoa (Louis Vuitton), sada je treći na svijetu po bogatstvu

Osnivač Mete Mark Zakerberg pretekao je francuskog magnata luksuzne robe Bernara Arnoa, postavši treća najbogatija osoba na svijetu, nakon što su akcije Mete porasle, dok su akcije LVMH-a pale.

Zakerbergovo bogatstvo sada je oko 175,5 milijardi dolara, nakon povećanja od oko 8,6 milijardi dolara (5,1%), prema Forbes listi milijardera u realnom vremenu.

Arno, predsednik i izvršni direktor LVMH-a – konglomerata koji uključuje brendove kao što su Louis Vuitton i Tiffany – ima procijenjenu neto vrijednost od oko 174,1 milijardu dolara nakon što je smanjena za 588 miliona dolara.

Akcije LVMH-a su blago opale (0,3%) na zatvaranju tržišta, dok su akcije Mete porasle za 5,5%, povećavši Zakerbergovu neto vrijednost.

Mask i dalje najbogatiji

Zakerberg je iza osnivača Amazona Džefa Bezosa kao druge najbogatije osobe na svijetu, koji ima procijenjenu neto vrijednost od 183,5 milijardi dolara, dok Ilon Mask ostaje najbogatija osoba na svetu sa procijenjenom neto vrijednošću od 223,6 milijardi dolara.

Akcije LVMH-a pale su 13,4% ove godine zaključno sa utorkom, uprkos tome što su porasle za čak 22% do 13. marta.

Akcije Mete su porasle za skoro 45% ove godine, a nedavni skok dolazi nakon što je kompanija izvestila da je profit za drugi kvartal porastao 73%. Meta je takođe izvijestila o zaradi od 5,16 dolara po akciji, nadmašujući procjene od 4,72 dolara po akciji.

Vrh naše liste milijardera se mijenjao posljednjih mjeseci. Arno je držao titulu najbogatije osobe na svijetu ranije ove godine prije nego što ga je pretekao Mask. Bezos i Arno su više puta mijenjali mjesta kao druga najbogatija osoba na svijetu u junu.

Podijeli ovaj članak