Uprava ACG sa Brđaninom: Pojačano prisustvo policije do oktobra na Aerodromu Tivat

Uprava policije Crne Gore, a posebno Sektor granične policije, je jedna od najvažnijih partnerskih institucija Aerodroma Crne Gore. To je ocijenjeno na sastanku predsjednice Odbora direktora ACG, Jelene Maraš i izvršnog direktora, Roka Tolića sa direktorom UP, Zoranom Brđaninom.

“Imajući u vidu da je na Aerodromima Crne Gore u prvih pola godine opsluženo preko 1.600.000 putnika, jasno je da smo zahvalni, između ostalih, i Upravi policije Crne Gore, na tome što je omogućila da se sve aerodromske procedure, uprkos svim ograničenjima, odvijaju efikasno”, ocijenila je Maraš.

Jasno je, kako je naglasio izvršni direktor, Roko Tolić, da tokom ljeta, posebno na Aerodromu Tivat, fali ljudskih resursa, ali je nova uprava ACG posvećena rješavanju tog pitanja i kada je u pitanju aerodromsko osoblje, ali i angažman dodatnih izvršilaca UP.

“Sve što budemo u prilici da uradimo za svoje zaposlene, uradićemo, u okviru zakonskih mogućnosti, i za kolege iz državnih institucija koje rade sa nama”, izjavio je Tolić.

Direktor Uprave policije, Zoran Brđanin najavio je da će na Aerodromu Tivat do kraja oktobra biti pojačano prisustvo policije.

“Uz to, razmotrićemo mogućnost reorganizacije naših službi kako bismo na duže staze i na adekvatniji način odgovorili na povećan broj putnika koji crnogorske granice prelaze na Aerodromu Podgorica i Aerodromu Tivat”, objasnio je Brđanin.

Na sastanku je razmotreno i više ostalih zajedničkih pitanja koja su od ključne važnosti za kvalitetno opsluživanje putnika na Aerodromima Crne Gore.

Podijeli ovaj članak