Od početka godine skoro milion vozila na trajektnoj liniji Kamenari – Lepetane

Usluge trajektne linije Kamenari-Lepetane tokom prva četiri dana avgusta koristilo je 40806 vozila. Od početka godine do kraja jula prevezeno je 934 281 vozilo, tako da linija kojom upravlja Morsko dobro nastavlja da bilježi rekordan promet.

Na trajektnoj liniji Kamenari-Lepetane povećan je promet vozila i u prvim danima avgusta, kazao je za RTHN poslovođa na trajektnoj liniji Aleksandar Crvenko, ističući da je ova godina od početka rekordna.

“Od prvoga avgusta sa Lepetana smo prevezli 16 294 vozila, a sa Kamenara 23 533, što znači ukupno 39 827. Pravnih lica je bilo 876, a onih sa mjesečnom kartom 103, tako da dolazimo na cifru od 40 806 vozila, što je rekordan promet. Dnevni prosjek je bio između šest i sedam hiljada vozila, što je apsolutni rekord. Ova godina je rekordna što se svih mjeseci tiče – od januara samo bilježimo rast broja vozila”, kazao je Crvenko za RTHN.

Tokom jula je zabilježeno blago povećanje broja vozila u odnosu na prethodnu godinu, dok su značajno veće brojke zabilježene u maju i junu.

“Ako uporedimo jul sa prošlom godinom bilježimo mali rast, dok je najveći bio u maju i junu. Tu imamo najveći skok u odnosu na prošlogodišnji presjek. U maju prošle godine smo imali 93 000 vozila , a u maju ove godine 140 763 ukupno na trajektnoj liniji. U junu smo prošle godine imali 141 282, a ove godine u junu smo imali 161 146 vozila. U julu prošle godine je bilo 232 000, a ove godine 239 000 vozila. Od januara do kraja jula prevezli smo ukupno 934 281 vozilo, za koja se naplaćuju karte”, dodao je.

Crvenko podsjeća da su prije početka ljetnje sezone remontovana četiri trajekta: “Kamenari”, “Lepetane”, “30. avgust” i “Ruka pravde”.

“Svi trajekti imaju licencu za vožnju. Na početku godine smo remontovali “Kamenare” i “Lepetane”, a poslije toga “30. avgust” i “Ruku pravde” i za njih smo dobili sertifikate. Prvi put “Ruka pravde” i “30. avgust” zvanično dobili sertifikate da je obavljen kompletan pregled i dokovanje ta dva broda. Ostali brodovi svi imaju papire do iduće godine. U idućoj godini je planirano da na remont idu “Teodo” i “Grbalj”, a “Igalo” ide sad u septembru, tako da su nam svi brodovi za sada u dobrom stanju”, istakao je Crvenko.

Trenutno na trajektnoj liniji Kamenari-Lepetane konstantno saobraća pet velikih brodova.

““Ruka pravde”, “30. avgust”, “Teodo” i “Igalo” su brodovi koji su stalno u opticaju. Mali brodovi ”Lepetane” ili “Kamenari” su stalno u pripravnosti, i kada zatreba u pojačanoj gužvi i oni ulaze u vožnju. “Perast” nam je brod koji stoji na “stend baj” u slučaju da se desi kvar na nekom brodu ili nešto slično, tako da u svakom momentu možemo računati na šest brodova”, kazao je on.

Crvenko ističe i da je od 1. januara do kraja jula na trajektnoj liniji Kamenari Lepetane prevezeno skoro milion vozila, što je brojka kojoj su se, i rekordne 2019. godine, i prethodnih godina, približavali tek u septembru.

Izvor: RTHN

Podijeli ovaj članak