Kordić sa predstavnicima opština sjevernog regiona: Sjever Crne Gore posjeduje idealne potencijale za dugoročni razvoj savremenog turizma

“Moderan gost želi autentičan doživljaj, aktivan odmor i gastronomski užitak, a sjever to može da ponudi”, kazala je ministarka turizma Simonida Kordić na radnom sastanku u Bijelom Polju sa predsjednicima svih opština, predstavnicima turističkih organizacija i privrede sa sjevera države.

 

Na sastanku su razmijenjene ideje o razvoju turizma sjevernog regiona naše zemlje, kao i mogućnosti za unapređenje turističke ponude.

Ministar Kordić je tom prilikom istakla važnost sjevernih opština za cjelokupan razvoj Crne Gore, naglašavajući da turizam može biti snažan pokretač ekonomskog razvoja.

“Turizam se tiče svih, gdje god živjeli u Crnoj Gori. To je najveća privredna grana kod nas, iz koje dolazi trećina ukupnih prihoda, što praktično znači da je svaki treći evro u vašem novčaniku došao iz turizma. Sjeverni region posjeduje bogatstvo resursa koji mogu privući domaće i strane turiste i ponuditi im autentično iskustvo jednog očuvanog prirodnog ambijenta”, naglasila je Kordić.

 

Ona je naznačila da sjeverni region ima i te kako sačuvane prirodne ljepote.

“To je idealno za savremeni turizam jer nudi jedinstvena iskustva koja druge destinacije ne mogu ponuditi. Ovo je prednost koju moramo sačuvati, štiteći je od pretjerane urbanizacije, ali istovremeno pronaći načine za unapređenje ovog regiona”, kazala je Kordić.

Predstavnici opština su iznijeli svoje prijedloge i potrebe, a ministar Kordić je zaključila da je neophodna intenzivna saradnja između lokalnih samouprava i Ministarstva turizma kako bi se ostvarili zajednički ciljevi.

“Udruženim radom možemo stvoriti uslove za dugoročni razvoj turizma koji će donijeti korist svim građanima”, poručila je Kordić.

Ona je naglasila da je ovo tek jedan u nizu sastanaka koji će se nastaviti i kroz koordinaciona tijela za pripremu ljetnje i zimske turističke sezone.

Tekst, foto i video: Media Biro

Podijeli ovaj članak