ALTA banka povećala kapital za još oko 27 miliona eura

ALTA banka izdala je XIV emisiju odnosno 312.954 komada akcija, koje je po cijeni od 10.100 dinara po akciji otkupilo privredno društvo Alta Pay Group, objavljeno je na portalu Centralnog registra hartija od vrijednosti (CRHoV).

Radi se o emisiji koja je uslijedila na osnovu odluke Skupštine akcionara ALTA banke na vanrednoj sjednici održanoj 29. jula ove godine, kada je i donijeta odluka o emitovanju akcija ukupne vrijednosti 3,16 milijardi dinara (oko 27 miliona eura).

„Namjena sredstava koja se prikupljaju izdavanjem ove emisije akcija je obavljanje poslova iz djelatnosti Banke: dugoročnog i kratkoročnog kreditiranja privrede i stanovništva i realizacija razvojnih planova Banke“, stoji u odluci akcionara.

Novi finansijski instrumenti odnosno akcije iz XIV emisije upisane su u registar CRHoV na dan 1. avgust ove godine.

Podsjećamo da je Skupština akcionara ALTA banke sličnu odluku donijela i u maju, kada je takođe na vanrednoj sjednici 20. maja, donijela odluku da emituje obične akcije u vrijednosti od 2,3 milijarde dinara (19,6 miliona eura) privrednom društvu Alta Pay Group – svom jedinom akcionaru.

Alta Pay Group vlasnika Davora Macure, u bankarski posao ušla je kupovinom dijela kapitala Jubmes banke početkom marta 2019. godine, kada je putem blok transakcije otkupila udeo od 28,5 odsto kapitala te banke od države za nešto više od pet miliona eura.

TAGOVI:
Podijeli ovaj članak