Usvojen Sporazum o saradnji sa UCG za izradu Plana restrukturiranja Instituta dr Simo Milošević

Na predlog Ministarstva prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine, Vlada Crne Gore je na posljednoj sjednici usvojila Sporazum o saradnji sa Univerzitetom Crne Gore za izradu Plana restrukturiranja Instituta za fizikalnu medicinu, rehabilitaciju i reumatologiju dr Simo Milošević AD Igalo.

Ovaj projekat ima za cilj uspostavljanje sveobuhvatnog plana koji će osigurati ne samo kratkoročnu finansijsku stabilnost, već i dugoročni finansijski oporavak i unapređenje konkurentnosti Instituta. Plan će, prema priloženom Projektnom zadatku, uključivati analizu trenutnog stanja, identifikaciju ključnih problema i predlaganje konkretnih mjera za profitabilno i održivo poslovanje.
Transformacijom kroz ovaj projekat, Institut Igalo će postati moderna, konkurentna i finansijski stabilna institucija, spremna za buduće izazove i pružanje visokokvalitetnih zdravstveno-rehabilitacionih usluga”, saopšteno je iz MDUP.

Ministarstvo je uvjereno da će ovaj projekat otvoriti novu eru prosperiteta za Institut Igalo, postavljajući ga kao primjer izvrsnosti i lidera u zdravstveno-rehabilitacionim uslugama.

“Uspješna implementacija Plana zahtijeva koordinisane napore svih relevantnih aktera, usklađenost sa pravnim propisima i strateško planiranje, kako bi se obezbijedio dugoročni uspjeh i održivost Instituta, na ponos Crne Gore i njenih građana”, navodi se u saopštenju.

Podijeli ovaj članak