Mobilna aplikacija mCBCG dostupna na Google Play Store platformi

Centralna banka Crne Gore kreirala je mobilnu aplikaciju mCBCG koja omogućava korisnicima da se na jednom mjestu informišu o ponudi potrošačkih kredita svih kreditnih institucija u Crnoj Gori.

Aplikacija je dostupna za preuzimanje na Google Play Store platformi.

Informativna lista ponude potrošačkih kredita, pregled ponuda sniženih kamatnih stopa i finansijski rječnik, koji su dosad bili dostupni samo na internet stranici CBCG, sada su integrisani u mCBCG aplikaciju putem koje korisnici mogu brzo i jednostavno uporediti kamatne stope svih kreditnih institucija u Crnoj Gori i na bazi donijeti odluku o kreditu u skladu sa ličnim potrebama i mogućnostima.

Aplikacija obuhvata informacije o ponudama za osam najčešćih vrsta potrošačkih kredita: gotovinske nenamjenske kredite, gotovinske kredite za penzionere, stambene kredite, hipotekarne kredite, kredite za rekonstrukciju i adaptaciju, kredite za refinansiranje, kredite za kupovinu motornih vozila i krediti za obrazovanje. Podaci koji su dostupni za poređenje uključuju visinu kamatne stope, period otplate, vrstu kamatne stope (fiksna, promjenjiva ili kombinovana) i druge važne informacije za korisnike.

mCBCG aplikacija sadrži i pregled ponuda kredita sa sniženim kamatnim stopama, kao rezultat nedavne inicijative CBCG koju su prihvatile sve banke u Crnoj Gori.

Aplikacija sadrži i finansijski rječnik koji korisnicima pomaže da bolje razumiju finansijske termine i pojmove.

Mobilnu aplikaciju CBCG razvio je tim CBCG, sa ciljem da se korisnicima omogući najbolje iskustvo prilikom izbora potrošačkih kredita.

Cilj CBCG je da i putem ove aplikacije omogući brže i lakše poređenje ponude bankarskih proizvoda i time doprinese boljoj informisanosti potrošača i većoj zaštiti njihovih prava. Povećana transparentnost će, očekujemo, podstaći tržišnu konkurenciju i dovesti do korekcija cjenovne politike kreditnih institucija, što će na kraju rezultirati nižim troškovima za korisnike.

Podijeli ovaj članak