Kylian Mbappe kupio većinski udio u drugoligašu Caen-u

Kylian Mbappe, zvijezda Real Madrida, završio je preuzimanje francuskog drugoligaškog kluba Caen.

Interconnected Ventures, preduzeće koje je osnovao Mbappe, kupilo je većinski udio u francuskom klubu preko svoje investicionog ogranka, Coalition Capitala. Francuski reprezentativac Mbappe, 25, navodno je investirao oko 15 miliona eura (12,6 miliona funti) vlastitog novca putem investicionog fonda.

Coalition Capital zamjenjuje prethodnog većinskog dioničara Oaktree – koji je američki investicioni fond.

Pierre-Antoine Capton, predsjednik nadzornog odbora kluba, ostaje manjinski dioničar.

“To je nevjerovatna prilika. Caen da može računati na Coalition Capital za svoj razvoj. Njegove vrijednosti, opredjeljenja i izvanredna vizija sporta su jedinstveni resursi za ovaj projekat,” rekao je Capton.

Caen je završio šesti prošle sezone i počinje svoju Ligue 2 kampanju 17. avgusta protiv Paris FC-a. To će biti dan prije nego što napadač Mbappe debituje u španskoj La Ligi za Real Madrid protiv Mallorce, nakon što je ovog ljeta prešao  transferom iz PSG-a. Caen je ispao iz Prve Francuske lige 1 2019. godine.

U saopštenju kluba se navodi: “Ova transakcija označava značajan korak u strateškom razvoju kluba i pojačava njegovu prirodnu ambiciju da ostane među istorijskim mjestima u francuskom fudbalu.”

 

 

Podijeli ovaj članak