Spajić obećao toplifikaciju Pljevalja: Brzo kreću radovi

Vlada će nastaviti da ulaže u sve projekte koji donose dobrobit Pljevljima, poručio je premijer Milojko Spajić i dodao da ga raduje konačan početak radova na toplifikaciji.

Iz Elektroprivrede (EPCG) su saopštili da je menadžment te kompanije, na čelu sa izvršnim direktorom Ivanom Bulatovićem, ugostio juče u Termoelektrani (TE) Pljevlja Spajića i ministra energetike Sašu Mujovića, koji su, u sklopu radne posjete tom gradu, obišli proizvodni objekat i početnu tačku Primarnog toplovoda od TE do grada, kojim je započeta četiri decenije čekana toplifikacija grada pod Golubinjom.

Spajić je rekao da će Pljevlja najzad dobiti ono što decenijama zaslužuju. On je dodao da očekuju da radovi napreduju po planu.

„Siguran sam da će resorno ministarstvo i EPCG uspješno izvesti ovaj projekat, a Vlada će nastaviti da ulaže u sve projekte koji donose dobrobit Pljevljima i Crnoj Gori, ne samo u sferi energetike, nego i u pogledu saobraćajne povezanosti sa drugim gradovima”, poručio je Spajić.

Bulatović je istakao da toplifikacija Pljevalja predstavlja jedan od ključnih projekata EPCG u tom gradu.

On je naveo da će prva faza donijeti toplifikaciju za uži centar grada, ali i gašenje kotlarnice na ugalj koja se nalazi u prizemlju stambene zgrade u samom srcu grada i koja je jedan od najvećih zagađivača u Pljevljima.

„Takođe, veoma su važni i drugi projekti na kojima uveliko radimo, prvenstveno ekološka rekonstrukcija TE Pljevalja, zatim mHE Otilovići i izmještanje Ćehotine“, kazao je Bulatović.

TAGOVI:
Podijeli ovaj članak